Sayfalar

30 Mayıs 2014 Cuma

Bebek Şekeri

Doğuma on gün kaldı, operasyon tarihimiz netleşti, ufaklık acele etmezse 9 Haziran'da aramıza katılacak :)


Bebek şekerlerini aylar önce araştırmıştım. Her ne kadar adına 'şeker' desek de artık alternatifler çok fazla; biblolar, keçe süsler, torbalar, magnetler, çikolatalar... Eylül'de de içinde çikolata/şeker olan bir çeşit yerine lavanta tercih etmiştim. Bu kez buzdolabı süsü şeklinde olsun istedim, bibloları internetten seçme riskine giremedim, büyüklük ve kaliteleri pek cazip görünmedi. Keçe olanlarda karar kıldım.


Araştırma yaparken Nuray Hanım ın sitesine denk geldim. Çok şirin modeller hazırlıyor kendisi. İki ay kadar önce (isim konusunda karar vermemiş olsak da ) Nuray Hanım'la iletişime geçip ön bilgi almıştım. İsmi netleştirince siparişimi verdim. Kısa sürede mis kokulu kargom geldi, Eylül'le heyecanla açtık koliyi :)

 Lavanta keselerimiz sevimli kuzucuklar şeklinde, mıknatıslı :) Takı yastığını da herhangi bir husumete neden olmamak adına Eylül için hazırlattım, uğurböceklerine bayılır kendileri ;) Lohusa tacımız da hazır...

 Nuray Hanım çok muntazam bir işçilik çıkarmış sağolsun, tüm ürünler en ince detayıyla 
harika...

Bu da Eylül'ün nostaljik bebek şekeri :)

Nuray Hanım teşekkür ederim, elinize sağlık :)
Keçe işleri ve diğer tasarımlar konusunda Nuray Hanım'ın site sini ziyaret etmeden karar vermeyin derim. Maille ulaşıp bilgi alabilirsiniz, çabucak dönüş yapacaktır size de :)

Son düzlüğe girdiğimiz bu günlerde dualarınızı eksik etmeyin...

26 Mayıs 2014 Pazartesi

Anakucağı Kılıfı-Dikiş

Uzun bir aradan sonra döndüm. Doğum iznine ayrıldım ve yaklaşık bir aydır evdeyim. Günler düşündüğümden çok daha hızlı geçerken ben planladığım pek çok şeyi yapamadım. Son haftalar beni daha ziyade dinlenmeye zorluyor, ben de şansımı zorlayamıyorum :)

Dikişle ilgili planlarımın pek çoğunu uygulamaya koyabildim neyseki, bu konuda komşumun yardımını da es geçemem. Dikiş konusunda sorun yaşamasam da kalıp kesimi aşamasında fiziken epeyce zorlandığım için komşum yardımcı oldu sağ olsun...

Anakucağına kılıf dikmek uzun zamandır aklımdaydı. Mevcut kılıfı tamamen çıkarma şansım yok, anakucağı ile birlikte yıkamam gerekiyordu, öte yandan kumaşın sentetik oluşu nedeniyle üzerine ince bir kundak örtmek zorunda kalıyordum. Bu kez de emniyet kemerini kullanamıyordum. Ben örnek bir model ararken hazır örtülerin satıldığını gördüm, hevesle inceledim ama çok kalitesiz kumaştan yapılmış, özensiz ürünlerdi, üstelik de değmeyecek kadar pahalı!!

Ben daha iyisini dikerim diyerek başladım :)

 Beni zorlayan tek aşama kalıp çıkarma kısmıydı. İnce bir kundağı anakucağının içine oturtarak yaklaşık bir büyüklük belirledim. Kenarlarda tutma kısmına göre göz kararı girintiler açtım, kumaşın köşelerini de yuvarladım.Fotoğrafta alt kısım daha geniş gibi görünse de büyüklük aynı...
Daha kalın olması ve çift taraflı kullanabilmek için ben kumaşı iki kat yaptım.

 Ters çevirip iki kumaşı birbirine diktim, dört parmak kadar boşluk bırakıp çevirdim. Düz yüzünden de düzgün durması için tekrar dikiş geçtim, lastik geçirecek kadar boşluk bırakıp bir cm içeriden ikinci dikişi geçtim.

 Lastiği kılıfı geçirdikten sonra sabitledim.

Emniyet kemeri için kesikler açıp kenarına şerit biye geçerek diktim.

 Aynı kumaştan bir de kundak diktim.

 Tutarken rahat olsun ve tek taraflı açılabilsin diye cırt cırtlarla içinden tutturdum.

 Boyunu kumaşın uçları yere değmeyecek şekilde ayarladım.

Ve son hali budur :)

Benim gibi acemilere fikir vermesi açısından detaylı anlattım...

37. haftaya girdim ve muhtemelen bu haftaki kontrolde sezaryen tarihim belli olacak. Umarım sağlıkla kavuşuruz Duru bebeğe...