Sayfalar

17 Şubat 2012 Cuma

Kırmızı

Kırmızı olsun 5 fazla olsun :)
Bilimum mutfak eşyasını almayı da kullanmayı da çok severim..Bu da sihirlimavi nin bloğundan aldığım düdüklü çaydanlığım..Grili mutfağımın bayrağı gibi oldu :)



16 Şubat 2012 Perşembe

Zargana

Klasik girişimi yapacağım; Hakan Günday'ı severek okuyorum...



Bu okuduğum üçüncü kitaptı ve ilk ikisinin verdiği aşinalıkla okudum Zargana'yı. Zargana'da biraz Derda gördüm, biraz Kayra, biraz Kinyas...

Kitabın garip bir akıcılığı var ama öyle bir oturuşta okuyup bitirilecek gibi değil. Zaten şöyle arkaya yaslanıp keyifle değil de sandalye üstünde okumaya müsait gibi, ya da okuyanı fiziken öyle etkiliyor...

İnsanların saçlarının dökülmeye başladığını onlardan daha önce anlayacak kadar uzun boylu olduğu gün geldiğinde, Zargana o cüce heykellerini hatırlayacaktı.

Hollywood filmlerinin kurallarından biri gereğince kameranın üç saniyeliğine bile olsa tek başına gösterdiği bir nesnenin hikayenin ilerleyen dakikalarında kullanılacağından nasıl emin olunursa, Zargana'nın içindeki Betty'yi terk etme isteğinin de bir gün mutlaka su yüzüne çıkacağı bir gerçekti.

Yine herkese gözü kapalı önermiyorum ama Hakan Günday'ın bir kitabını mutlaka okuyun, tarzını beğendiyseniz Zargana'yı da okunacaklara ekleyin..
Bir iki kitap okuduktan sonra Hakan Günday'a devam edeceğim.

Bu arada Antalya'daki kitap fuarının görüp heveslenmiş, Hakan Günday'ın fuarda olacağının öğrenince sevinmiş, (boş atıp dolu tutmam sayesinde) haftasonu Antalya'ya gitme kararı almıştık ama yeniden kar yağacak olması  nedeniyle iptal ettik.

Sanırım Konya'ya gitmekle yetineceğiz (kar yolları kapamazsa)...

Not: Nihat Genç de kitap fuarında leman'daymış.. Ühüüüüü!!!!!!!!!!

15 Şubat 2012 Çarşamba

Çekiliş

Şubat Ayı çekilişleri;
Şirin tepsi içinde hediyeler için; http://hayattanufaktefekesintiler.blogspot.com/2012/02/size-kucuk-bir-hediye-versem.html
Çok şık bir çanta için; http://classy-and-elegant.blogspot.com/2012/02/subat-ayi-cekilisi.html
Kırmızılı hediyeler için; http://arzuveazralblog-arzu.blogspot.com/2012/01/kirmizi-askina-hediyelerim.html
Bol farlı bir çekiliş için; http://bronzmakyaj.blogspot.com/2012/02/2-cekilisimi-baslatyorum.html
İncili kolya ve süpriz bir hediye için; http://siyahbeyazmutfak.blogspot.com/2012/02/siyah-beyaz-mutfaktan-hediyeler-var.html
Parfümle birlikte bilimum hediyeler için; http://delansey.blogspot.com/2012/01/ilk-hediye-cekilisim.html?spref=bl

LilaKutu Şubat

LilaKutu Şubat iyi bir zamanlama ile 13 Şubatta elime ulaştı.
Önce fotoğraflar;






Şubat kutusuna dair beklentilerim daha yüksekti açıkçası. 14 Şubat temalı, kullananı şımartan, ya da erkeklere özel birşeyler bekledim. Gelenler (yine) şampuan (seyahat için bir köşede bekler), fondöten (tester) (kullanmıyorum), saç şekillendirici (tester), Loccitane vücut losyonu (deneme boyu),  Inglot allık(herkesin övdüğü bir marka ama ben kullanmadım daha önce, allık da çok sık kullandığım bir ürün değil) , tüy azaltıcı serum ve losyon (çok manidar bir seçim olmuş!!14 şubat öncesi bunları kullanın, zamanınız yoksa gönderdiğimiz çorabı giyin de kamufle olun :))) Zaten deneme boyu da olsa etkisini nasıl anlayacağız?
Bir de Activardan zahmetli bir maske (yeşil çay demlenip karışıma eklenecek, yine yeşil çayla silinecek..)
Çorabı beğenmedim, illaki çorap olacaksa daha şık birşey olsaydı bari...
Ve kutudaki sevdiğim tek şey Durance El Kremi (Tester) oldu. Çok özenilerek ambalajlanmış ve kremin kokusuna bayıldım. Gerçi fiyatını biraz tuzlu buldum ama Loccitane ile birlikte almak istediğim kremlerin başında geliyor...
Bu ay ya ben huysuzum ya da kutu çok bana hitap etmedi..Bir de komşunun tavuğu bana kaz göründü :))
Artık önümüzdeki maçlara bakacağız...
Eylül de gelen  kutulara alıştı, kedi gibi etrafımda dolanıyor, eline krem sürmemi ya da parfüm testeri vermemi bekliyor. Küçük losyonları heba edilmek üzere kendisine tahsis ediyorum :))

12 Şubat 2012 Pazar

Günün.....

Günün sinirlendireni;



Ailecek TV karşısındayız, çocuk kanallarında geziniyoruz..Amaç kanalları ve çizgifilmleri tanımak, Eylül'e şiddet içeren ya da saçma sapan çizgifilmler izletmemek.
Trt Okul adlı kanalda bir program; Okuldaki Mucit..Bir tane "abla" elinde ıvır zıvırlar çocuklara neyi nasıl icat(!) edeceğini anlatıyor.



Peki ne mi icat ediyor?Bomba !! Pinpon topuyla, kibritle bomba yapıyor. Bir yandan da uyarıyor "sakın tek başınıza denemeyin, evde yapmayın". Yani arkadaşlarınızla yapın, mümkünse bodrum, kiler vs zula bi yer bulun!!
Trt'nin gelecek nesilden nasıl bir beklentisi var düşünmek bile istemiyorum...

Günün gıcık edeni;
İlk defa Acun'un sunduğu şarkı yarışmasını bu kadar uzun süre izledim.Yahu attıkları her adım, verdikleri hediye, kampanya reklam, yer gök sponsor. Allahtan Hülya Avşar'ın tuvalet kağıdını olaya dahil etmemişler :)
Bu arada hepsini dinleyemedim ama Mustafa Sandalın yarışmacısı bi Eye Of The Tiger söyledi ki harikaydı...

Günün denk geleni;
Hani insan bazan saçma sapan şeylere sevinir ya, dengesiz yapıma çok uyan bir durumdur benim. Bugün de aldığım dolmalık biberlerin, tencereme eksiksiz olarak sığmasına sevindim :))



Günün 'anne' yemeği;
Kayınvalidem usulü kıymalı börek...



Ve günün dinlendireni;
Akşam yemeğini hazırlayıp, Eylülü de uyutup içilen bir fincan Türk Kahvesi...







Bu aslında "dün"ün keçisiydi ama olsun, arabadan iyi denk getirmişim :))Yaramazlık yapan, bir yerlere tırmanan çocuklara bizde 'keçi gibi' denir, sözün haklılığının kanıtı :)


Çekiliş

Güzel bir çekiliş için buyrun;
tıkk