Sayfalar

31 Mart 2012 Cumartesi

Elmalı Tart

Ee  kitap  kitap nereye kadar :)Biraz da yediğimi içtiğimi anlatayım. (Gerçi ben tadına baktım sadece, malum Dukan)
Ve bugün evde olmanın neticesi; elmalı tart...



Malzemeler:
Oda sıcaklığında bir margarin (ben yarı yarıya tereyağ kullandım)
2 yumurta
6-7 kaşık pudra şekeri
Kabartma tozu
Vanilya
Un
Harcı için:
4-5 Elma
5-6 kaşık şeker
1 bardak kadar ceviz
Tarçın
(Şeker miktarı opsiyonel, hamur ve harç için daha az kullanılabilir)

Hamur çok sert olmayacak şekilde yoğrulur, yumurtadan biraz büyük bir parça dondurucuda 15 dakika bekletilmek üzere kaldırılır.




 Elmalar şekerle suyunu çekinceyekadar pişirilir, soğutulup içine tarçın ve ceviz eklenir. Hamur tepsiye eşit kalınlıkta yayılıp üzerine harç yayılır. Donmuş olan hamur harcın üzerine rendelenir.
200 C fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir, ılıkken üzerine pudra şekeri serpilir..



Afiyet olsun...

30 Mart 2012 Cuma

Oyun

Kitaplığımda bekleyen Ted Dekker'a sıra geldi..




Aslında Tess Gerritsen'den sonra biraz önyargılı almıştım kitabı elime, vasat bir kitaptır düşüncesiyle. En son okuduğum Dekker kitabı yüzünden böyle düşünüyordum, Kutsal Meclis sonlara doğru çok sıkıcı gelmişti bana.


 Ama Oyun okuduğum ilk Dekker kitabı olan ve çember serisine dahil olan Siyah'a çok benziyor. Oldukça enterasan bir konusu, sürükleyici bir hikayesi var.Adından anlaşılacağı üzere bir Oyun var işin içinde. Devamında da......Okuyun görün :)


Çember Serisi demişken, şu Beyaz'ı da alıp okuyayım bir ara da, evde öksüz kalan Yeşil'i de olaya dahil olabilsin :) Seride hem olayların nasıl ilerleyeceğini, hem de nasıl ilk kitaba bağlanacağını merak ediyorum..


 Ve bugün Cuma :) Haftanın en umut vaad eden günü...Sıcak bir hafta sonu geçirmek istiyorum..


27 Mart 2012 Salı

Mefisto Kulübü

Rizzoli&Isles'e devam..



Mefisto Kulübü'nde de heyecan dozu yüksek, gizem ve satanizmle ilgili bilinmeyenler var..Ama konu çabucak toparlanıp bitirildi gibi, yani önceki kitaplardaki detaylar, hedef saptırmalar pek yok. Bazı noktalar da zorlama gibi geldi (Maura'nın olaylara dahil oluşu gibi). Ve pat diye bitti sanki..Yanlız içime kurt düştü şimdi, ben e-book olarak okudum ya, lüzumsuzun birisi özetlemiş olmasın  kitabı?
Yok yok değildir herhalde...

Kitabın konusu hakkında detaya girmeyeceğim, polisiye severlere gönül rahatlığı ile tavsiye ederim..
(Tess Gerritsen kitaplarına alıştım galiba, konu artık çok çetrefilli gelmiyor. Sırf Tess Abla'nın kıymetini anlayayım diye bir Ted Dekker kitabı okuyacağım :))

Rizzoli ve Maura için kafamda canlandırdığım yüzler vardı, ama diziye göz atınca tepetaklak oldu benim imajlar. Dizidekiler bildiğin çıtır ablalar. Özellikle Maura'yı çok farklı düşünmüştüm, bunlar şirine gibi. Iıı olmamış..

Salı gününün en güzel tarafı Leyla İle Mecnun izlemek. Televizyon yerine internetten izlemeyi tercih ediyorum ben, reklamsız, keyfime göre..Henüz izleyemedim yeni bölümü ama İsmail Abi'nin soyunun taa Mona Lisa'ya kadar uzandığını öğrendim:))Kaçırmayın..

26 Mart 2012 Pazartesi

Haftasonu

Nihayet güneşli günler gördük...
(Nazım şiiri gibi oldu:)

Güzel günler göreceğiz çocuklar
Motorları maviliklere süreceğiz
Çocuklar inanın, inanın çocuklar
Güzel günler göreceğiz, güneşli günler
......
Koşuşturması bol bir haftasonu oldu; bizim koşturma mecazi anlam taşıyıp, yapılanların yoğunluğunu ifade ederken, Eylül iki gün boyunca resmen koştu.Özellikle köyde, bol güneş ve ilgi çekici bir bahçe sayesinde hiç oturmadı. Uykuyu es geçti, dönüş yolundaysa ise kelimenin tam manasıyla "sızdı" :)
Kuzuları sevip, kendi oyuncakları gibi yumuşak olduğunu; römorkun üzerinde evcilik oynarken de "daha önce böyle bir arabaya binmediğini, çok sevindiğini" söyledi. Benim için kısmen tanıdık olan köy hayatı, eşim ve kızım için turistik gezi kıvamındaydı ...

Vee kuzularımız ...

 Bu kuzu her uzatılan parmağı emiyordu :)




Bu da benim kuzum :))

Haftasonu kilo verdiğimin fark edilmesi nedeniyle motive oldum, annemin yaptığı balkabağı yüzünden de sanırım yarım kilo kadar aldım :)) Neyse olacak o kadar artık..Dukan'a devam...
Mefisto Kulübü okuyorum hala, ama e-book olarak okuduğum için kitabın ne kadarını okuduğumu pek anlamıyorum. Pat diye bitecek korkarım :))