Sayfalar

25 Mayıs 2016 Çarşamba

Ölümden Daha Derin


Polisiye-gerilim kitaplarını seviyorum.
Bu konuda Tess Abla kadar olmasa da popüler olan diğer bir yazar Tami Hoag. Ölümden Daha Derin'i kitap hakkında hiç bilgi sahibi olmadan seçtim. Genel olarak heyecan dozu yeterli, sıkıcı detaylara girmeyen, akıcı bir hikayeydi. Sadece finalin daha detaylı olmasını umardım, benzeri kitaplarda son sahneler 40-50 sayfa sürer, heyecan doruğa çıkar ama Ölümdan Daha Derin'de bu kısım geçiştirilmiş gibiydi. Son 50 sayfada kitabı bırakıp uyumaya gittim, gerisini siz düşünün artık.
 
Kitap park içinde koşturan çocukların kısmen gömülmüş olan bir ceset bulmalarıyla başlıyor. Ve herkesin sakinliğine sığındığı Oak Knoll'u gergin günler bekliyor.
Çocukları içine düştükleri zor durumdan çıkarmak, onlara destek olmak isteyen öğretmenleri Anne Navarre, çocuklar ve ailelerini çok bilinmeyenli bir denklemin bileşenleri olarak düşünebiliriz. Peki bu kadar bilinmeyenin olduğu bir kasabaya ne lazım, tabi ki bir FBI ajanı :) Hem de en bıyıklısından :)
 
Hikaye çok gerilim dolu olmasa da heyecanlıydı. Polisiye severlerin ilgisini çekebilir.
 
Anne Navarre bana Matilda'nın öğretmeni, Bayan Honey'i hatırlattı, benzer derecede naifler. Tommy'nin hikayesi de Matilda'yı anımsatıyor gibi...
 
Diğer bir Tami Hoag kitabı olan Paranoya'yı da tam bir sene önce okumuşum. Demek ki 'Baharda Gerilim Bir Başka'ymış :)