Sayfalar

28 Şubat 2012 Salı

Keloğlan Kabusumuz Oldu!

Lafın gelişi değil hakikaten Keloğlan Eylül'ün kabusu olmuş durumda!!



Gün içinde Eylül çizgi film izlemek istediğinde TRT Çocuk izleyebilir diyoruz bakıcı teyzesine. Yayınlanan çizgi filmleri az çok biliyoruz (aslında ezbere biliyoruz :)) diye..Bir de mutfaktaki TV sadece o çocuk kanalını çektiği için tabii!!
Peppe, Sid ve Keloğlan favori çizgi filmleri Eylül'ün. Aslında eşim başından beri Keloğlan'ın  içeriğinin küçük çocuklar için uygun olmadığını söylese de ben biraz ağırdan aldım, ama artık kabul ediyorum..Her bölümde istisnasız bir fantastik öğe var (canlanan korkuluk, konuşan karga, kuyu canavarı...vs). Eylül'ün en büyük saplantısı da Hırsız!!Çizgi filmdeki kötü karakterleri olabildiğince sempatik kılmaya çalışsalar da, hemen her bölümde birşeyler çalarken görüyoruz. Bu da Eylül'ün bilinçaltında epeyce yer ediyor sanırım. Ne zaman pür dikkat izlese Keloğlanı gecesine ağlayarak uyanıyor. En son dün gece ağlayarak ısrarla odasında hırsız olduğunu söyledi. Uyku öncesi "Tatlı rüyalar, rüyanda beni gör.." dediğimde "Hırsız görmeyeyim değil mi anne?" diyor..(böyle İstanbul Türkçesiyle konuşmuyor tabii:))



TV'ye bağladığımız hard diskten bizim seçtiğimiz çigi filmleri izleyecek artık ama bu sefer de olmadık saatlerde izlemek istiyor ya da aynı karakterden sıkılıyor. Ortaya karışık yapmak lazım yani:)
Aslında bu şekilde günlük izlediği Televizyonu da sınırlayabiliriz ama ne kadar uygulanabilir olur bilemiyorum..Bana inadı pek sökmese de küçük hanımın teyzesine cıngar çıkarma ihtimli yüksek ..

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Filiz merhaba çok doğru söylüyorsun gerçekten.Bende bu yazıyı okuyunca farkına vardım.Efede keloğlanı seyretmeye bayılıyor ve ben o seyrederken hiç dikkat etmedim fakat geçen geçe oda anne rüyamda hırsız gördüm diye uyandı baya üzülmüştü uyuyamadı doğru düzgün.sabah kalktığında hala anne bak hırsız yok artık dedi.Bizde bu yaz annemlere hırsız girmişti bu olaydanmı etkilendi diye düşünmüştük eşimle.Ama keloğlanı hergün seyreden biri olarak bundan etkilenmesi olasılığı daha yüksek.
Gerçekten sağol.Bende keloğlan seyretme olayını kaldırayım en iyisi

Kitap Cumhuriyetim dedi ki...

Haklısın aslında.Pepee çoğu çocuğun sevgilisi oldu.Arkadaşların çocukleri bütün bölümlerini ezberlemiş neredeysse:)

flzpink dedi ki...

Derya; Merhaba:)
Küçük çocukları da göz önüne alarak hazırlasalar hikayeyi keşke. Aslında Keloğlan bir çok çizgi karaktere göre sevimli ve eğitici olabilir...

flzpink dedi ki...

Kitap Cumhuriyetim; Pepee cidden çok sevimli ama :) Bu aralar kitabından oyuncağına herşeyimiz Pepeeli..

Unknown dedi ki...

anne- baba olmanın çok inceliği var yani bunu buradan bir kez daha anlıyoruz :)

flzpink dedi ki...

BeyazKitaplık; sınırı mesaisi yok anne-babalığın :))