Sayfalar

6 Haziran 2012 Çarşamba

Gizli Ajans

Alper Canıgüz'ün okuduğum üçüncü kitabı (başka da kitabı yok zaten:) kıyaslama yapınca hepsi birbirinden eğlenceli ama favorim Gizli Ajans olur galiba..




Canıgüz; kahkahalarla ağlatan ve hıçkırıklarla güldüren kitapların yazarı olarak anılmak istiyor ya hakikaten amacına ulaşacak gibi..
Kendime ayırdığım bu günü absürt komedi ile şenlendirdim; Leyla İle Mecnun'un sezon finalini izleyip, Gizli Ajans okudum. Sonuçta mütemadiyen gülümsedim :)  
Ajansı yöneten kedisi, buz gibi ofisi, Çeşmesi, Kaan Sezyum'u, Dünya Savunma Örgütü, Süpermen'i, Prens Charles'ı ile dopdolu ve çok eğlenceli bir kitap..
Henüz okumayanlara kesinlikle öneririm, okuyun, okutun anlatın..:)

Bir kaç alıntıyla heveslendireyim ;

"Ajans sahibi bir kedi, hayvanlarla telepatik ilişki kuran, durmadan ağlayan yöneticiler, ortalıkta CIA ajanı gibi dolaşan müşteri temsilcileri...Ben de ne eksik  diye düşünüyorum; tabii ki psişik bir sismograf.."

"Tamay Bey, eline teslim ettiğim evraktaki yazıları otomatik bir şaryo gibi soldan sağa tarıyor, işaret ve baş parmakları ile kağıtları iki yandan soymak istercesine hızlı hızlı ovuşturuyordu. Burun deliğinin ucunda, şakacı bir deniz kızı misali bir görünüp bir kaybolan kıla eşlik eden hırıltı ise, bu kutsal tetkik ayininin aşk müziğiydi. Böyle bir adama kül yutturamazdınız. Böyle bir adamı ikna edemezdiniz. O, biz sıradan fanilerin asla akıl sır erdiremeyeceği; tamim, tüzük ve tebligatlardan muhteva bambaşka bir alemin bileği bükülmez şövalyesi, hak dağıtıcısı ve yol göstericisiydi. O, Kafka'nın kabus şatosunun insan kılığındaki tezahürüydü."

"Sabahın köründe bayat ekmek ve soğuk köfteleri sindirmeye çalışırken, Fezai Aydıntürk'ün günümüz teknolojisi için devasa denilebilecek boyutlardaki cep telefonunu kurcaladığını fark ettim. 'Hayrola? Kaptan Kirk'e mesaj mı atıyorsunuz?' 'Navigasyon yapıyorum' dedi, Fezai Bey büyük bir ciddiyetle ve nedense benim gülesim geldi.Demek orada dizlerinin üzerine çökmüş, ilk başta zannedilebileceği gibi kakasını değil navigasyonunu yapıyordu."

Alper Canıgüz kitapları tez edinile, okunula.......

7 yorum:

orkidela dedi ki...

İlginçmiş. Kapağıyla dikkatimi çekti zaten :)
Listeme yazıyorum bu kitabı. Sevgiler..

flzpink dedi ki...

Orkidela; okuduğun zaman bana hak vereceksin, çok eğlenceli bir kitap :)

kitapsever Seda dedi ki...

Ayy okuduğunuz ve beğendiğiniz için çok mutlu oldum:) benim de 3 kitabı arasından en sevdiğim Gizli Ajans olmuştu:) yeni kitap çıkarsada neşemiz yerine gelse:))

flzpink dedi ki...

Beğenmemek ne mümkün Seda, hem sonunu merak ettim, hem de hiç bitmesin istedim :)
"Yaz sonunda Alper Kamu dönüyor" demiş Canıgüz, zaten bu çocukta (Kamu olan ;)) değil 1, 11 kitaplık malzeme var :)
Bekleyeceğiz artık..

Unknown dedi ki...

Diğer Alper Canıgüz yorumlarınızda listeye eklemiştik fakat daha tanışma şansımız olmadı, zaten nerede kitabı görürsek direk siz aklımıza geliyorsunuz.
En tez zamanda edinilenecek, okunulacak :)

flzpink dedi ki...

Ne güzel, bloğumun amacına ulaşabildiğini görmek :))

kitapsever Seda dedi ki...

Evet ben de okudum bugün Kamu geri dönecekmiş nasıl sevindim anlatamam dönsüm ama zaten özledik veleti:))