Sayfalar

20 Şubat 2014 Perşembe

Beyoğlu'nun En Güzel Abisi

Bir polisiye-sever olarak Ahmet Ümit kitaplarının birçoğunu zevkle okumuşumdur.
 
 
 
Beyoğlu'nun En Güzel Abisi de detaylı tasvirleri ile ön plana çıkan bir  'İstanbul' romanı. Bize Tarlabaşı'nın geçmişini, asıl sahiplerini anlatıyor. Kitapta karşımıza çıkan insanlar 'yaşayan' karakterler, anlatılan toplumsal olaylar -insanlar kabullenmekte zorlansa da- yakın geçmişimize ait...
 
Hikaye tıkanmadan, okuyucuyu sıkmadan devam ediyor, karakterler -diğer kitaplardan- aşina olduğumuz insanlar olduğu için 'kaldığımız yerden devam ediyormuş' gibi geliyor ama sayfaları heyecanla çevirdiğimi söyleyemeyeceğim, aksiyon dozu diğer kitaplara göre biraz düşük.
 
 
Arka kapağın büyük harflerle yazılmış olmasının sevimsizliği dışında kitabın kapak resmini ve rengini çok beğendim...
 
Polisiye sevenlere öneririm...
Nevzat Başkomiserimden daha nice hikayeler dinleyebilmek dileğiyle...

8 yorum:

Kitap Eylemi dedi ki...

Ahmet Ümit'in bu kitabını okumayan ender kişilerden biriyim herhalde, .Aslında Patasana dan önce 2 ya da 3 kitabını okmuştum sonra Patasana'yı okudum ve sırf bu lezzeti bozmamak için Ahmet Ümit okumaya ara verdim :)

Unknown dedi ki...

Beyoğlu'nun En Güzel Abisi bana biraz fazla karışık ve tabiri caizse yavan geldi nedense. Ümit'in üslubuna lafım yok ama kitapta heyecan yoktu, sonunda sürpriz yoktu, mesaj vereyim ve Beyoğlu ile ilgili söylemediğim konu kalmasın derken biraz çorbaya döndürmüş romanı sanırım. :)

flzpink dedi ki...

kitap eylemcisi; Bir bakıma iyi de ediyorsunuz çünkü A. Ümit'in son iki kitabı diğerlerine göre daha tatsızdı. Özellikle Sultanı Öldürmek 'iki ileri bir geri' giden hikayesi ile sıkıcıydı. Patasana'nın üzerine (okumadıysanız)İstanbul Hatırası veya Beyoğlu Rapsodisi'ni gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz :)

flzpink dedi ki...

Güven Turan; Haklısınız...Ahmet Ümit son kitabıyla polisiye/gerilimden uzaklaşıp Beyoğlu/Tarlabaşı'na gönül borcunu ödemek istemiş gibi.'6-7 Eylül Olayları' ve 'Gezi Eylemleri'ni de katınca sosyal sorumluluk projesi gibi olmuş kitap :)

Kitap Eylemi dedi ki...

İstanbul hatırasını okumuştum bir de Sis ve gece miydi, neyse Beyoğlu Rapsodisi aklımda olsun o zaman...

Kitap Eylemi dedi ki...

İstanbul hatırasını okumuştum bir de Sis ve gece miydi, neyse Beyoğlu Rapsodisi aklımda olsun o zaman...

Unknown dedi ki...

Bende hastanede bol bol kitap okuyacağım kısmetse bana çok iyi gelecek halen elimde tutunamayanlar sürünüyor ama az kaldı sabır sonraameliyattan sonra seçeceğim güzel yepyeni umutlu güzel bir kitaba başlama planım var inş

flzpink dedi ki...

Hayatım Kitap; renkli kitaplarla çabucak geçen ve seni sağlığına kavuşturan bir süreç olur inşallah. Allah şifa versin....