Sayfalar

15 Ekim 2015 Perşembe

Marslı (Film)

IMDb: 8,3
 
Hemen hemen her okur gibi ben de kitap uyarlaması filmleri sevmem (okuduklarımı tabi). Mümkün olduğunca da izlemem çünkü  'ben hikayeyi biliyorum' ve 'ohoo hikayenin yarısını atmışlar' virüsleri kanımda hevesle dolanmaktadır :)
Marslı ise kitabını okuduğum halde izlemeyi istediğim nadir filmler arasındaydı. Ve bunda en büyük etken Marc Watney'i Matt Damon'ın oynayacak olmasıydı.
Geçen hafta uzun bir aradan sonra sinemaya kaçabilen iki anne (yengem ve ben) olarak ilgiyle izledik Marslı'yı. Yengem kitabını okumamıştı, ben de spoiler vermeyince yeşil yaratık beklentisiyle girdi salona ;)



Ve yazmazsam çatlarım; kitaptaki detaylar filme sığmayınca ben yine 'O hoo daha neler neler olmuştu' dedim. Kitapta 200 sayfa sonra elde edilen 'başarı' filmde 15. dakikada gelince de azıcık aldatılmış hissettim kendimi ;)

Filmde kulağımı tırmalayan tek şey Lewis'in seslendirmesiydi. Çok yapay bir etki bırakıyor izleyende.

Şimdiye kadar beğendiğim ender uyarlamalardan birisi olmuş, kitabı okuduysanız izlemenizi öneririm. Okumadıysanız kolaya kaçmayın bakim, hem kitap çok daha eğlenceli, garanti ederim...

6 yorum:

2cocukluhayat dedi ki...

İşte bende aynen kendimi aldatılmış ve salak yerine koyulmuş gibi hissettiğim için kitabını okuduysam filmine gitmiyorum.

Kitap Eylemi dedi ki...

okuyamadıklarımdan biri daha , ah ya bu yaz bitsin dedim dedim bir türlü eski hıza dönemedim :(

flzpink dedi ki...

Bu filmin görsellerini merak ediyordum Ülkü, özellikle istedim :)

flzpink dedi ki...

@Kitap Eylemi; popüler kitapları biraz geriden okumayı sevsem de Marslı'ya kayıtsız kalamadım, öneririm araya sıkıştır sen ;)

Unknown dedi ki...

Bloglovin senin yazılarını zamanında göstermiyor bana ya hu, sinir oldum, geriden geleyim ben yine..
Kitabı merak ediyorum ama nedense sıkılacakmışım gibi de geliyor..ne dersin?

flzpink dedi ki...

Bir ara da ben bloglovine giremiyor, senin yazılarını göremiyordum. Bir fesatlığı var bu bloglovinin bize karşı ama biz bu oyunu bozarız ;))
Çok atraksiyonlu bir kitap değil, zaman zaman bilimsel yaklaşımlarla sıkıcı gelebilir, ben çok sevdim o ayrı :)