Sayfalar

28 Ekim 2021 Perşembe

Muhtelif Evhamlar Kitabı

 

 

Ömür İklim Demir, kalbini yalnızlıkla terbiye eden insanları, birbirini ıskalayan hayatları, eskidikçe güzelleşen, güzelleştikçe insanı dibe çeken anıları koyuyor önümüze.  İs bağlamış sokakları, naftalin kokan paltoları, dördüncü ayakta yatan kuponları, hizada bekleyen bıyıklı tuzlukları, intihara meyilli tahta mandalları, hikayesi hiç bitmeyen sokak bilgelerini, mesai mesai deliren beyaz yakalıları ve günlük yaşamın lime lime ettiği bütün evhamlı ruhları anlatıyor.

Muhtelif Evhamlar Kitabı'nda, öykünün sunduğu imkanları ve incelikleri, alçakgönüllü ama yetkin bir dlle birleştiriyor. Sakin sakin, tane tane sıralıyor kelimelerini ve 'anlatsan şiir olacak' o anların tablosunu çiziyor.

Ömür İklim Demir bir süredir okunacaklar listemde beklemedeydi, özellikle Kum Tefrikaları sık sık karşıma çıkıyor. Yazarın öykü kitabı tanışmak için iyidir dedim, tanıştık ve fazlasıyla memnun oldum.

Öyküler adından anlaşılacağı üzere 'evhamlı' karakterler üzerine kurulu, okuru alıp derinlere götüren türden. Kahvenizi demleyip, rahat bir koltukta yerinizi alın...

Pişman olmayacaksınız.

Hiç yorum yok: