Sayfalar

8 Aralık 2011 Perşembe

Aşureye Giriş...

Her ne kadar hafta içinde ve dar zamanda aşure yapmayı sevmesem de, haftasonu evde olamayacağım için bugün yapıp aradan çıkarmaya karar verdim. Akşamdan hazırlık yapayım ki ertesi akşama çok iş kalmasın, hemen sıcak sıcak dağıtayım dedim. Benim yaptıklarım hazırlıktan biraz öteye mi geçti, yoksa ben mi işin meşakkatini unuttum bilemem ama 11den önce çıkamadım mutfaktan...
Aşure olmaya aday topluluk;

Ve kıyıma uğramış halleri ;

Aşure olmuş hallerini de görürüz inşallah (Oğlumun mürüvvetini görmek istiyormuşum gibi oldu)
Bu arada ikinci resimde sol arkada bulunan malzeme benim koçbaşı diyerek aldığım ama bildiğin atkafası çıkan nohutlarım!!Pişince devasa boyutlara geldi, neden renginin karardığını da çözemedim. Sanırım kabuklarını soymam gerekecek, sütle falan da rengini ayarlayacam artık. Olmadı Titanyum Dioksit eklerim canım, okulda boşuna mı öğrendim bunları:))
Not: Resimdeki gülsuyu aşure için değil tabii, güllü şeyleri yemeyi hiç sevmem, koklasam yeter. Bu gülsuyuna da ayva çekirdeği koyup beklettim ve yüzüme sürüyorum, beklediği için gülsuyundan dolayı kötü kokmakla beraber yüzümü geriyor gibi...(Posta yanlışlıkla incir çekirdeği yazmışım, son anda gördüm! Deneyen çıksa sonuç ne olurdu hiç düşünmek istemiyorum:)



Vanilya Club Aralık Kutum

Evet benim kutum da geldi nihayet..Kasım kutusunu fotoğraflamaya fırsatım olmamıştı, bu kez es geçmeyeyim dedim, sakın kimse kutumu açmasın diyerek terör estirdim. Ama yine de ilk açan olamadım:(
Bunların erkek versiyonunu da yaparsanız sevinirim sayın kutucular...Zira eşim ne varmış diyerek kutumu dalıyor :)







Önceki gün kargodan mesaj gelince, (paketimin yola çıktığı şeklinde) acaba hangisi gelecek dedim; Vanilya Club mı Lila Kutu mu? Tabii ufak bir araştırma ile Vanilya Clubı'ın aralık kutularını gördüm. Ufaktan beliren beklentilerle açtım yani kutumu.(Acunun yarışması gibi bişey oldu bu!)
Bu ambalaj daha güzel olmuş, amblem de değişmiş, gerçi biraz V For Vandetta imajı oluşturdu bende ama olsun o da kabulüm:)
 Bahtıma çıkanlara gelirsek;

-Prioi Coffeeberry Serisinden Üç Sample (Bunları kullanmak hiç içimden gelmiyor, vanilya paketi gibi!)

-Nuxe Paris Huile Prodigieuse Kuru Yağ (Bunu nereme sürsem bilemiyorum :)


-L'Occitane Verbena El Kremi (Geçen paketten de aynı markalı el ve ayak kremi çıkmıştı)Çok güzel limonumsu bir kokusu var, kış için uygun değil tabii...


-Jane Iredale Just Kissed Lip Plumper (Mentollü gibi bişey, ilk kez kullanacağım, nasıl bişey ortaya çıkar hiiç bilmiyorum, ama ince dudaklarımla iyi bir adayım:)


-Jane Iredale Pure Pressed Base (pudra, fondoten, kapatıcı bilimum şey yerine geçen bir ürün)


-Fruttini Meyveli Vücut Losyonu (Krem, losyon zaten ayrı bir zaafım var:)



-Bodysol SOS Lipstick (Ki en faydalısı bu olacak benim için)

Bu defa kullanıpta beğendiklerimi yazmayı planlıyorum....
(Ve sıra Lila Kutuda :)