Sayfalar

24 Temmuz 2012 Salı

Deli Deli Olma

Ramazan rehavetiyle kitapları bir kenara ittim, onun yerine film izliyorum...



Deli Deli Olma 2009 yapımı, Kars'ın bir köyünde geçen çok etkileyici bir film. Vizyona girdiği dönemi hatırlıyorum, Tarık Akan ve Şerif Sezer'in gençliğini kendi çocukları oynadığı için gündeme gelmişti.
Başrol oyuncuları görüldüğü üzere tarih yazan iki isim...



Tarık Akan, Damat Ferit de olsa Mıçka Emmi de olsa gözlerimi ayırmadan izlerim. Ama alışıldığı üzere yürek hoplatmıyor, yürek burkuyor bu filmde..
Şerif Sezer ise filmin en renkli karakteri, söylediklerinin bir kısmını anlayamasam da kırgınlığını çok iyi anladım..



Filmin en sevimli karakterleri; kendisi de elmaya benzeyen Alma ve (ismini hatırlayamadığım) öksüz/yetim  arkadaşı, ne sevimli bir çocuktur, nasıl bir doğallıktır o :)



Ve bir de evden eve gezen piyano var :) Evin annesinin piyanoya olan öfkesi, Vizyontele'yi hatırlattı bana.



Ve Tarık Akan'ın sakallı hali, birçoğu gibi ben de Heidi'nin dedesine benzettim :))

Filmin müziği tüm hikayeyi özetler gibi...


23 Temmuz 2012 Pazartesi

Hafta Sonu

Hafta sonu havuz başındaydım...


 Bu havuzun başında seri bir şekilde çamaşır asıp çamaşır topladım :) Lülü de buruş buruş oluncaya kadar sudan çıkmadı..

Üç gün önce topladığım fasülyeleri pişiremeden yenileri büyüdü. Akşam son bir azimle topladıklarımı doğradım, bugün sıcak sudan geçirip dondurucuya kaldıracağım. Bahçenin en iştahlı dönemi Ramazana denk geliyor, artık yiyemediğimizi donduracağız..


Teras keyfimiz devam ediyor, her ne kadar sokaklara parke döşenmiş ve üzerine de bir kamyon kum dökülmüş olsa da, ne toz ne de sinek bizi yolumuzdan döndüremez:)

Ve hafta içi gezmesinden fotoğraflarla kaçıyorum...

Atapark, Beyşehir Gölü kenarında, piknik, kamp, karavan vs için ideal bir yer..Küçük bir moteli , lokantası ve plajı da mevcut..Lakin su kirli ve sazlıkların da yakın oluşu korkutuyor insanı, deniz kumu serilse 5-10 metre epeyce güzelleşecek ama...

 Yine de Lülü'ye yetti, biraz kaydırak, biraz kum derken değişiklik oldu..




(Bir zamanlar okuduğum fakir ama gururlu bir  kitabım vardı...Çantamda gidip gidip geliyor, ne olacak ilişkimizin sonu hiiç bilmiyorum..Ramazan boyunca mesafemizi koruyacağız galiba...)