Sayfalar

10 Mayıs 2013 Cuma

Kitap Takası 1; cangz 'dan gelenler

Bu hafta kitap takası açısından çok hareketliydi :)
Yazıyı ilk yayınladığımda pek bir talep olmadığı için üzülmüştüm, demek ki zamana bırakmak gerekiyormuş...
Üç arkadaşla tanışma ve kitap alışverişi yapma fırsatı buldum.
İlk olarak elime geçenler sevgili cangz dan gelen kitaplardı.



Özenle ambalajlanmıştı kitaplar.
Üstelik pırıl pırıllar, internet sitelerinden aldığım pek çok kitaptan daha yeniler. Okunacak kitaplar arasında yerlerini aldılar. Kitapların yanında da özenle yapılmış bir kitap ayracı çıktı :)

Sevgili cangz kitaplar ve kendi ellerinle yaptığınız ayraç için teşekkür ederim. Kitaplarla başlayan paylaşımlarımızın devam etmesi dileğiyle...


Benim takas listem (yakın zamanda yeni kitaplar ekleyeceğim) ;

cangz'ın takas listesi;

6 Mayıs 2013 Pazartesi

İntihar Cinayet

Kütüphaneden...
 
 
 
Kitabın ismi konuyu özetliyor aslında; intihar mı cinayet mi?
Olaylara (adli) psikiyatris Clevenger'in gözünden bakıyoruz. Ciddi/deneysel bir beyin ameliyatı ile hayatını değiştirmeyi planlayan John Snow'un ölümü intihar olarak kayıtlara geçiyor. Snow'un psikolojik durumunu inceleme görevi Clevenger'e veriliyor.
İşin ilginç tarafı adli psikiyatrisin bir polis/dedektif rahatlığı ile her kapıyı açabiliyor olması..Tabi o kadar uğraş da sonuç veriyor. Belki daha çetrefilli bir son olabilirdi...
Mutlaka okuyun diyemem ama denk gelirseniz bir şans verin. (Kütüphaneden, arkadaştan ödünç alınabilecek kitaplardan ;))
 
Keith Ablow  Psikopat ile gündeme gelmiş, çok satanlar listesinde yer almıştı ama onu henüz okumadım. Olasılıksız ve sonrasında çıkan polisiye kitapların hepsinin kapağı birbirini andırıyor. Bu kapak tarzı tuttu düşüncesiyle hızla benzer kitaplar yayınlaıyor, birçoğuna karşı mesafeli duruyorum. Psikopat da onlardan birisi.
Bu aralar da Tess kitaplarını andıran sıçramış kanlı, şırıngalı, yan yatan cesetli kapaklar revaçta :) Kitapta farklı bir kapak ne kadar çekici geliyorsa, bu tür esinlenilmiş kapaklar da bir o kadar itici geliyor...
 
Uzun zamandır adam akıllı bir kitap alışverişi yapamadım, yapmadım. Kütüphaneye üye olduktan sonra kendimi frenledim. İndirimlerden, kampanyalardan ve marketlerdeki kitap reyonlarından üçer beşer kitap aldım. Bazılarını okudum, bazılarını okunacaklar arasına ekledim. Ama listemde yer alan kitaplar uzadıkça uzadı. Umarım en kısa zamanda onlara da sıra gelir...
 
Cümleleri toparlamakta zorlandım yahu, acıktım galiba ...
Ne diyeyim, Allah kimseye diyetin ilk günü stresi vermesin  :)
 
Okunacak kitabınız bol olsun...

Eylülle kitaplarımız...

Antalya'ya hem Eylül için hem de kendim için uzun bir kitap listesi ile gittim. D&R'ı fethetmeyi planlıyordum ;)
Eylül bu aralar eski kitaplarına rağbet etmiyor, her seferinde hiç okumadığımız bir kitap olsun diyor. Onun için bloglardan incelediğim kitapları alacaktım.

Her zamanki gibi D&R'dan önce Kipa'ya girdim, Tübitak'ın kitaplarını inceledim uzun uzun. Listemdekilerden sadece ikisi vardı ama yanına üç beş de ben ekledim. Çıkartma kitabı, boyama kitabı, minik kitaplar derken epeyce kitap aldım. İndirimdeki kitaplardan da kendime üç Tess kitabı alınca D&R'a gitmeye yüzüm kalmadı :)

 
 
Yukarıdaki kitapları Tübitak'tan seçtiklerim. Hepsi +3 grubundan. (Diğerlerini kitaplıktan çıkarmaya üşendim :)) 
 Yalnız Kelebek ve Güneşli Bir Gün'de metin çok az, daha çok resimlerle anlatılmış ve bence +3'ün altında da rahat anlaşılır. Harika Bir Takım ve Doğruluk Taşı Kimberlit'de de karşılıklı diyaloglar karmaşık  olmuş, okurken ben bile kimin ne dediğini karıştırdım. Yani yaş grubunun sağlıklı belirlenmediğini düşündüm.
Kitapların konusu fena değil ama resimler bir harika. Ben de konuyu kendi cümlelerimle anlatmaya karar verdim...
 
Bunlar  3 yaş altında da okunabilir diye düşündüklerim;
 



 
Bunlar da diyalogların biraz karmaşık olduğu kitaplar;


 

Listemde yer alan kitaplardan iki tanesini bulabildim;

 Bu kitaplarla vakit geçirmek çok eğlenceli. Eylül sayma konusunda iyi olsa da bazı rakamları tanımakta zorlanıyor, kitaplar o açıdan da faydalı oldu. Artık kendisi bakıp sayabiliyor, tabi canı isterse. Tek sıkıntı akşamları ve yatmadan önce birşeyler aramaya ve saymaya üşeniyor, gün içinde göz atmak daha mantıklı. 


Karınca fobimi keşfettiğinden beri nerde karınca görse hemen bana haber veriyor, "anne burada senin hiç hoşlanmadığın birşeyler var..." diye :) İsmini de söylemiyor, sanki üç harfli ;)

Benim payıma düşenlerse;
 
 
Tess Gerritsen'in Rizzoli&Isles serisini daha çok seviyorum ama diğer kitaplarına da hayır demem. Kan Gölü ve Gece Nöbeti indirimliydi, düşünmeden aldım. Gölgesizlerin Tutkulu Dansı'nı ise indirimli sanarak alma şaşkınlığını gösterdim :))

Eylül'ün kitaplarının çoğunu okuduk, ben de kitabın birisine Antalya'da başlamıştım ama kütüphane kitaplarını öne çektim. Bunlar da okunacakların arasına katıldı, ne güzel :)

Bol güneşli, bol kitaplı günler dilerim...