Sayfalar

16 Aralık 2011 Cuma

Aklından Bir Sayı Tut

Merak ettiğim kitaplardan biriydi Aklından Bir Sayı Tut.
Popülaritesinin azalmasını bekleme kararı almıştım ve ancak bu kadar bekleyebildim :)
Haftasonu yaptığım sahaf çıkarmasının ganimetlerinden biri oldu.
Konuya gelirsek (arka kapaktan);
Mark Mellery, posta kutusuna bırakılmış imzasız bir mektup alır. Mektupta şöyle yazmaktadır;"Aklından herhangi bir sayı tut 1 ila 1000 arasında herhangi bir sayı." Mellery öylesine 658 sayısını tutar. Not şöyle devam etmektedir; "Sırlarını nasıl bildiğimi göreceksin. Küçük zarfı aç."
"Aldıklarını geri vereceksin
Vermiş olduklarını aldığın zaman
Biliyorum ne düşündüğünü,
Ne zaman uyuduğunu,
Nereye gittiğini,
Nereye gideceğini.
Seninle bir randevumuz var, Bay 658."

Spoiler!
Kitabın başında Dave Gurney-Madeleine ilişkisini bişeye benzetemedim, koca kitap bitti dertleri ne hala anlamadım (Menopoz/Andropozun etkili olduğunu düşünüyorum)
Bu garip evliliği ve de kahvaltı anlayışlarının bir fincan kahveden ibaret olduğunu bir kenara koyarsak kitap konuya uzatmadan giriyor ve gidişat gayet akıcı...
Özellikle titiz katilleri severim ki Charybdis de bu gruba dahil olabilir (ve sevdiğim bir diğer unsur bir çok katil gibi dini saplantısının olmaması). Konu çok dağıtılmamıştı, lüzumsuz yer tasvirleri ya da içsel yolculuklar yoktu.
Ancak kitabı okumadan önce rastladığım yorumlar nedeniyle beklentilerim biraz yüksekti. Özellikle sayıların tahmininin çok etkileyici bir yöntemle yapıldığının ortaya çıkmasını bekledim.
Bir de katile çok yaklaşılan son kısımda beklediğim heyecan yoktu.Normalde kitabı elimden düşürememem gerekirken, bıraktım kitabı alakasız işlerle uğraştım.
Bir de olayı araştırmak üzere oluşturulan ekipte ne çok lüzumsuz kişi vardı.(Zaten pek çoğunun neci olduğunu anlamadım, anlamaya uğraşmadım. Bu mıymıntı adamların konuyu aydınlatamayacağı açık olduğu için isimlere odaklanamadım.)


Genel bir değerlendirme ile kitabı aksiyon/polisiye severlere tavsiye edebilirim. Soluksuz olmamakla birlikte sıkılmadan okunabilecek bir kitap...

14 Aralık 2011 Çarşamba

Sepetimdekiler...




Nihayet rahat bir Konya gezisi yapabildim. Salı günü İl Müd.'de toplantı vardı, haftasonuna bir gün de izin ekleyince toplam 3,5 gün oldu ve baya baya tatil gibi oldu benim için. Her seferinde koşturmacayla yaptığım alışverişlerimi bu kez sindire sindire yaptım, özlediğim yerlerde dolaştım.

Bolca teknoloji mağazası gezdikten sonra D&R a uğrayıp bir iki kitabı kolumun altına kıstırmıştım ki aklıma sahaflar geldi. Küçük bir pazarlıkla aldıklarımı yerine koyup yerine "Rampalı Çarşıya gitme sözü" aldım :))


(Kitapları görünce fotoğraf çekmek aklıma gelmedi, netten bulduklarım da pek iç açıcı değil:( )


Rampalı Çarşı Konyanın en eski kitapçılarının, sahaflarının, bilimum hobi malzemelerinin satılan dükkanların bulunduğu çarşısı. Öğrencilik yıllarımda bolca aşındırdığım, kitap alabilecek bütçem olmadığı için daha ziyade değiş tokuş yaptığım, bolca ikinci el test kitabı aldığım, ÖSS ye girdikten hemen sonra kitaplarımı sırtlanıp yok pahasına sattığım (ki o zaman sadece satmış olmak bile zevkti, yerine bir iki roman almıştım), kokusunu ayrı bir sevdiğim çarşı...
Nerdeyse 7-8 senedir uğramaya fırsatım olmuyordu. Eşime de bıkmadan usanmadan anlatıyordum çarşıyı...Gerçi ufak değişiklikler olmuş gibi, henüz aradığım kitapları elimle koymuş gibi bulamıyorum, kimin ne tür kitap sattığını unutmuşum ama söz konusu kitap olunca aramak bile ayrı bir zevk benim için..

Aslında aklımda alınacak bir kitap ismiyle gitmemiştim. Dolayısıyla rastgele bir alışveriş oldu, zaten aklımda kalmış olan kitaplar da popüler kitaplardı ve ikinci elleri henüz yoktu.

Aldıklarıma gelince;

Grange okumayı sevdiğim için, üç tane kitabını aldım (Koloninin sıfırdan hiç farkı yok). Çatı serisinin de ilk kitabını okumuştum, beri seriyi tamamlayayım dedim.V.C. Andrews'in başka bir kitabı, bir adet Stephen King, Perihan Mağden'in kitabı, bir tane Ted Dekker ve en popüler olan da Aklından Bir Sayı Tut (Sabah serviste başladım :) 

Diğer ganimetler de küpeler:))
Özellikle baykuş olan favorim. Kıyafetime uysun uymasın aldığımdan bu yana sürekli takıyorum :)



Bu da bloglar sayesinde haberdar olup aldığım ıvır zıvır çekmecem ..



Bir de Konya'ya Watsons açılmış ki ona ayrı bir sevindim. Tabi sevinmekle kalmadım ama abartıp ordan aldıklarımı da anlatmayayım, bloğum 16'lık kız bloğuna dönmesin :)

Kitapların sevinciyle işe bile istekli geldim yahu!!
Hevesim kaçmadan biraz çalışayım artık...