Sayfalar

19 Kasım 2013 Salı

Aşkın Ötesinde

Aşkın Ötesinde-Deniz Erbulak



Takasla edindiğim kitaplardan...

Kapak fotoğrafına bakıp Lost'taki Ana Lucia'ya benzettim, dur bakalım nasıl bir kitapmış diyerek başladım.
Açıkçası bir çırpıda okunan ve de aynı hızla da unutulan, modern zaman aşklarını anlatan bir kitap olsa gerek dedim. Fazlasıyla yanılmışım!

Kitap gerçekten de 'aşkın ötesini' anlatıyor, yavaş yavaş ilerleyen ve anlatılan her duyguyu en ince ayrıntısıyla hissedebileceğiniz bir hikayesi var. İlk sayfalar biraz sıkıcı, aynı olaylar tekrar ediyor gibi ama konu ilerledikçe o kısımların hiç de gereksiz olmadığını anlıyorsunuz.

Son sayfaları ise merakla bir çırpıda bitirdim, oldukça etkileyici bir kitaptı.

Sakin zamanlarda, belki sonbaharda, bir bardak demli çay eşliğinde okumanızı öneririm...




(Benziyor di mi? :) )

18 Kasım 2013 Pazartesi

Kan Gölü-Tess Gerritsen

Bana göre Tess Gerritsen kitapları iki gruba ayrılıyor; kitapçı versiyonu, market versiyonu...
Kitapçılarda gördüğümüz, piyasaya çıktığında haberdar olduğumuz, Cerrah Serisi, Rizzoli&Isles Serisi gibi kitaplar...Okurken insanı gerim gerim geren, yatmadan önce kapı-pencere kontrol ettiren kitaplar, tadından yenmez...
Bir de büyük marketlerin kitap reyonlarında indirimli satılan kitaplar var, az sonra bahsedeceğim Kan Gölü, daha önce bahsettiğim Asla Arkana Bakma ve muhtemelen evde bekleyen diğer iki Gerritsen kitabı. Oo Tess Abla yazdıysa güzeldir yanılgısı ile alınan, vasat ve zorlama polisiyeden bir adım öteye geçemeyen kitaplar bunlar. Yani beklentiyle okunmasa belki o kadar kötü olmayacak ama hepsinin aynı yazarın kaleminden çıkıyor olması bana garip geliyor. Sahi ortada ikinci bir Tess Gerritsen var da ben mi haberdar değilim?




Kan Gölü, Kipa'dan (hevesle) aldığım, zar zor okuduğum, konusunu fazlasıyla zorlama ve saçma bulduğum, damdan düşme bir finale sahip, şimdiye kadar karşılaştığım en kötü Tess Gerritsen kitabı.
Yazarın cazibesine kapılıp da almayın, ortalama bir polisiye beklentisine bile kapılmayın...