Sayfalar

29 Temmuz 2016 Cuma

GÖZ (CARRIE)


Kitaplarla özellikle de gerilim kitaplarıyla ilgili olup henüz Stephen King okumamış bir 'okur' düşünün. Yazarın bir sürü fanatiği, çeşit çeşit kitabı olsun ama o 'okur'un kütüphanesinde bir tane bile S.King kitabı olmasın (tamam bir tane varmış da hala okuyamamış onu)...
Evet eshefle kınama faslını geçersek okuduğum bu ilk King kitabından bahsedeyim biraz.
Bir kitaba beklentiyle başlamayı sevmiyorum, ama işte bu beklenti denen şeyin dozunu ayarlayabileceğimiz bir mekanizma da yok, kendiliğinden oluşuveriyor işte. Bu durumda o kitabı okumayı geciktirmek, zihninin biriktirdiklerini unutmasını beklemek en iyisi. Ama bu durum yazar için aynı şekilde işlemiyor, hele de yazarın habire yeni kitabı çıkıyorsa!
 
Göz'ü neye göre seçtiğim belli değil aslında; belki yazarın popüler olduğu ilk  kitabı olduğundan, belki e-kitap okuyucumda elimin altında olduğundan, belki de kanlı kapak resminin vaad ettiği (ve pek bulunamayan) gerilim/heyecan yüzünden...
 
Spoiler içerir..
 
Kitap telekinetik güçlere sahip bir kızı, Carrie'yi ve yaşanan doğa üstü olayları ele alıyor. Annesinin baskıcı dini öğretileri ile büyüyen, okulda da arkadaşları tarafından aşağılanan Carrie'nin spor saatinde başına gelen 'talihsizlik' ile başlayan olaylar, Tommy tarafından mezuniyet balosuna davet edilmesiyle başka bir boyut kazanıyor.
Olaylar hikayenin kahramanları yanında; yapılan araştırmalar, tutanaklar ve şahitlerin gözünden de anlatılarak detaylandırılıyor. Bir bakıma da yaşanılacak olan olaya dair kuvvetli ipuçları veriliyor.
Kitap beni heyecanlandırmadı, meraklandırmadı kısaca sarmadı.
 
Bir sonraki Stephen King kitabını daha hevesle okumayı diliyorum...