Sayfalar

23 Ocak 2012 Pazartesi

Erken Kaybedenler



Afilli Filintalar dan tanımıştım Emrah Serbes ve Alper Canıgüz'ü. Uzun zamandır  aklımdaydı kitaplar ve Erken Kaybedenlerle başladım okumaya..
10'lu yaşlardaki oğlan çocuklarının (evet tam tanım bu "oğlan çocuğu" :)) hikayelerini dinliyoruz, sürekli bir tebessümle...Evden kaçanlar, öğretmenine aşık olanlar, tatilde zorla kitap okuyanlar, üst komşusunu terörist sananlar (ki favori hikayem bu), sokakta top koşturanlar, hoşlandığı kızı hırpalayanlar...

"unutmanın acısı, ayrılığın acısından farklı. ayrılık hüzne yakın, unutmak kasvete. yani birini er geç unutmaya mahkûm olduğunu bilmenin kasvetinden bahsediyorum. birini yavaş yavaş unuttuğunun bilincine vardığın anların sıkıntısından bahsediyorum. o kişinin parça parça silinip alakasız hatıraların arasına karışmasından bahsediyorum. belki de neden bahsettiğimi bilmiyorum, sadece üzülüyorum, vasıfsız keder."

Mevzuyu basit çocuk hikayeleri gibi düşünmemek lazım, çünkü anlatım çok güzel ve zevkle okunuyor..

"Ayrıca imkan olsa terör örgütlerine veririm oyumu çünkü bu devletin yıkılmasını istiyorum, çünkü annem babam öldüğü zaman hiçbir şey yapmadı bu devlet, ayrıca yasemin düşünmek için süre istediği zaman hiçbir devlet büyüğünün araya girip işleri yoluna koymak için çaba sarf ettiğini de görmedim. hep boş vaatler; yaralar sarılmadı."




Hikayeler "oğlan çocuklarının" etrafında geçiyor ya ufaktan da bir kıskançlık duymadım değil. Kabul edelim kızlar daha masum ve evcimen o dönemlerde, erkekler daha bi yaratıcı düşünüyor:)

Leyla ile Mecnun sevgim malum, baktım L&M sevenler Behzat Ç'yi mehtediyor (L&M na misafir de olmuşlardı), işin içinde Emrah Serbes de varmış deyip 1-2 bölüm izledim internetten. Devamını getiremedim ama bu kitaptan sonra tekrar izleme kararı aldım :)


Bu aralar tekrar tekrar ve tekrar dinlediğim tek sanatçı; Halil Sezai. İncir Reçelinde bayılmıştım zaten şarkılara..Ya yeni şarkılarda iş yok ya da ben yaşlanıyorum diye düşünürken, nihayet etkileyici bir albüm...Halil Sezai - Seni Beklerken2011

Gözlerinizi kapatıp, arkanıza yaslanıp dinleyin...

6 yorum:

Judy Abbott dedi ki...

ben ilk 2 hikayeyi okudum, anneanneli olan ilk hikayeyi o kadar sevdim ki anlatamam:) manyakoğlumanyak! ahahahah

Unknown dedi ki...

Benim de merak ettiğim bir yazar Emrah Serbes yorumunuzla okuma isteğim daha da arttı en kısa zamanda okuyacağım inşallah.

Ben de bir L&M hastasıyım arada denk geldi mi Behzat Ç'ye bakıyorum ama L&M başka bir dünya :)

flzpink dedi ki...

Judy; anneanneyle oy muhabbetine bayılmıştım :)
Hepsi çok orjinal hikayeler, diğerlerini de oku mutlaka...

flzpink dedi ki...

BeyazKitaplık, zaten bir çırpıda biten ve bolca gülümseten bir kitap, pişman olmazsınız..
L&M yegane eğkencem bugünlerde. Zaten ona alışınca başka diziler tad vermiyor. Zevkle Arabesk bile dinletiyor insana:))

Grace Happy dedi ki...

paramparca sarkısı candır

flzpink dedi ki...

Kesinlikle Grace, ses yüksek gözler kapalı :)