Sayfalar

8 Şubat 2012 Çarşamba

Günahkar..

Cerrah ve Çırak'tan sonra ara verip Sinek Isırıklarının Müellifi'ne başlamıştım. Araya izin, misafirler girince evde kitap okuyamadım. Pazartesi sabah çantama kitabımı atarken Tess Gerritsen'in cazibesine kapıldım (kitabın cazibesi tabii yoksa kadının kendisi pek bi korkunç:) ve Günahkarı da aldım yanıma.



Uyku mahmuru olduğum için kitaba sert kahve muamelesi yaptım ve uykumu açsa açsa Tess Gerritsen açar diyerek başladım okumaya..
Günahkar, Cerrah ve Çırak'ın yanında sadece "polisiye"  bir kitap. Daha az tıbbi yaklaşım, daha az gerilim. Grange kitaplarına da benzettim konuyu ama işleyiş baya bir kadınsıydı. Kahramanlar kadın olması ve özel hayatlarındaki gidişat yazarın cinsiyetini ele veren cinsten..
Bir de Grange'le örtüşen örgüt var tabi işin içinde; One Earth. Leyleklerin Uçuşu'nda da işin içinde Tek Dünya örgütü vardı. Gerçekten varsa böyle bir örgüt ya da kurulursa önyargım hazır :)
Bu kez cinayetler bir Manastırda başlıyor ve birbirinden bağımsız paralel cinayetlerle ilerliyor.
Ve yine bir solukta okunuyor. Aksiyon/Polisiye severlere rahatlıkla tavsiye edebilirim.

Bu aralar servise de uyuklayarak bindiğim için bu aksiyon kitaplarını daha rahat okuyorum. Zaten kaldırımlar diz boyu kar,yollar gölet,  insanın içini açacak hiç birşey yok o yüzden hevesle aldığım Hakan Günday kitaplarını bekletiyor, çok kafa yormayacak kitaplarla devam ediyorum...


Hazır şikayet moduna girmişken işyerinin çayı da berbat!!Bakıyorum kullandıkları çay da iyi ama, demek ki sadece malzemeyle olmuyor, çayı demleyende de maharet olmalı, bi de su çok kireçli sanırım...Eve gidip de kendi bergamut aromalı çayımı, temizliğinden şüphe etmediğim bir bardaktan içmek gibisi yok...
Şu 'Sinek Isırıklarının Sorumlusu' kimmiş devam edeyim bari.. 

4 yorum:

Euphoric dedi ki...

aynı sırada ilerliyoruz
benim de bekleyenlerim sinek ısırkları ve günahkar =)

minik rica; yorumlarda kelime doğrulama olması şart mı :(

minik not: gerçekten çay kötü gözüküyor

minik not 2: siz istanbuldamıydınız, daha önceki postlardan kaçırdıysam şimdiden özür

sevgiler =)

flzpink dedi ki...

Paralel okuyormuşuz ne güzel :)
Kelime doğrulama kısmını ben ayarlamadım, ben yorum yazarken de nadiren istiyor. Neye bağlı olarak istiyor bilmiyorum :( Ayarlarımı gözden geçiririm:)
Konyadayım :))

Kitap Cumhuriyetim dedi ki...

Rahibe Ursula'nın şüpheli bir şekilde ölümü ve akabinde gelişen sürükleyici bir macera.Tess hayranları için güzel bir örnek daha..

flzpink dedi ki...

Beklentileri karşılayan yazarlardan Tess Gerritsen. O yazmaya, biz okumaya devam:)