Sayfalar

13 Nisan 2012 Cuma

Kırık Kalpler Oteli




Uzun zaman önce marketteki (muhtemelen Metrodaki) indirimli kitap sepetinden almıştım bu kitabı. İsminden yola çıkarak en kötü ihtimalle acemi bir aşk romanıdır demiştim. Beklentim yüksek olmadığı için okumak için elimdeki kitapların azalmasını bekledim.
Ve sıra geldi Kırık Kalpler Oteline...





Yazarı Jamie Ford, Çin'den San Francisco'ya göç eden ve "Ford" soyadını alan bir madencinin torunu. Seattle'daki Çin Mahallesi'nin yakınındaki bir semtte yetişmiş. Yazarın geçmişi düşünüldüğünde, bence bu kitaba bir "vefa borcu " demek doğru olur.
1980'ler ile 1940'lar Amerikası arasında gidip gelen bir hikaye. 1942;  Amerika-Çin-Japonya arasındaki savaşlar, aynı mahalleyi paylaşan Amerikalılar-Çinliler-Japonlar...



Savaş dönemleri en etkili şekilde bir çocuğun dilinden anlatılabilir. Özellikle de anlatan; en iyi arkadaşı bir Japon olan Çinli bir çocuksa..
Konusu benim için son derece etkileyici, anlatımı berrak, finali buruk da olsa gülümseten bir kitap Kırık Kalpler Oteli.
Denk gelirseniz mutlaka okuyun...

4 yorum:

Kitap Cumhuriyetim dedi ki...

Bir köşeye not ettim,tanıtım için teşekkürler.Bu arada aybı laptopu kullanıyoruz.Acer Aspire serisi olması lazım:)

Unknown dedi ki...

Marketlerde bir sürü adını daha önced duymadığımız indirimli kitap oluyor, bazen arka kapağını okuyor almak istiyoruz fakat soru işareti kafamıza takılıyor "acaba iyi mi, alsam mı? almasam mı?"

Siz ne güzel, iyi bir kitaba denk gelmişsiniz, biz de not edelim belki bir markette bizim de karşımıza çıkar.

flzpink dedi ki...

Kitap Cumhuriyetim; rica ederim.
Laptop Kardeşliği :))

flzpink dedi ki...

BeyazKitaplık; aslında markette indirimde olanlar çoğunlukla sıkıcı ya da anlatımı hiç iç açıcı olmayan kitaplar oluyor. Ama ucuz oluşu ayrı bir cazibe de oluşturmuyor değil :))
Ne diyelim, iyileri çıksın karşımıza:))