Sayfalar

6 Mayıs 2012 Pazar

Sis ve Gece

Ahmet Ümit'in öykü kitaplarından sonra yazdığı ilk roman, bana göre en iyilerden..



İstihbaratçı Sedat'ın saldırıya uğraması, sevgilisi Mine'nin ortadan kaybolması ve her iki olayda da başrolde olan örgüt üyesi Fahri...Teşkilat içinde yaşanan fırtınalar, Sedat'ın içinden çıkamadığı bilinmezler..
Bir yanda karısı ve çocukları, diğer yanda beraberinde götürdüğü soru işaretleri ile Mine..
Oldukça sürükleyici bir hikaye, yerliyerine oturan taşlar ve sürpriz final..Polisiye kitaplarda final beklentileri karşılamazsa insanda "boşuna okumuşum" düşüncesi oluşuyor haliyle, Sis ve Gece bu açıdan tüm beklentileri karşılayan ve tadı damağınızda kalacak bir kitap...
Bu kitap kütüphanemde yoktu ve daha önce okuyup okumadığım konusunda emin değildim, kitaba başladım ve çok da tanıdık gelmedi gidişat, ama kitabın yaklaşık dörtte birine geldiğimde okuduğum bir cümle ile kafamda bir ampül yandı resmen :) Yani kalanını finali bilerek okudum ama yine de müthiş zevk aldım...
Tavsiye edeceğim A. Ümit kitaplarının başında geliyor..

Yine filmi yapılan bir Ahmet Ümit kitabı Sis ve Gece, kadro tek kelime ile süper. Sadece isimlere bakarak kimin hangi rolde oynayacağını tahmin edebildim:) Yani karakterler ve oyuncuların uyumu müthiş..



En kısa zamanda filmini de izlemek istiyorum.



4 yorum:

zeynep dedi ki...

Çok severek okuduğum Ahmet Ümit kitaplarından biri . Filmini de görmek isterim.
Şu anda da Ahmet Ümit okuyorum ; Sultanı Öldürmek .
Sevgiler.

flzpink dedi ki...

Bu ay A.Ümit ayı oldu zaten:)
Sis ve Gece kadar heyecanlı değil sanki Sultanı Öldürmek, ne dersiniz?

Unknown dedi ki...

sis ve gece güzel bir kitaptı ben de beğenmiştim ama beyoğlu rapsodisi, ve kavim den sonra sis ve gece beni pek kesmedi ayrıca benim için de sürpriz olmadı sonu :) istanbul hatırasını okumadım ama eşim çok güzel olduğunu söylüyor. benim favorimi bir kez daha bıkmadan söylüyorum (ki bunu defalarca yazdım galiba) BEYOĞLU RAPSODİSİ :) bu arada sis ve gece testime beklerim :)

flzpink dedi ki...

Kavim'i henüz okumadım ama bence İstanbul Hatırası Beyoğlu Rapsodisi'nden daha heyecanlı ve müthiş anlatmış İstanbul'u..Okuyunca benimle hemfikir olacağınızı düşünüyorum :)