Sayfalar

5 Ekim 2012 Cuma

Cuma

Haftanın en güzel gününe geldik nihayet...
İki hafta sonunu da ev dışında geçirince, evimde yayılıp kahvaltı yapmayı özledim.
Tabi bekleyen işlerim de var; bahçedeki patatesler sökülecek ki işlerin en zevklisi bu olacak gibi:)
Aldığım sarımsaklar için de bir bez torba dikmeliyim. Mutfakta sarımsak kullanmaya korkan ve nadiren cumartesileri yemeğe koyabilen ben nasıl olduysa 3 kg sarımsak aldım!!Ağırlık-hacim ilişkisini bir türlü tutturamayan ben "sarımsak alır mısınız?" diyen çaycıdan 3 kg istedim ve sarımsağı görünce de "ee çokmuş bu" diyemedim tabi :) Artık eşe dosta sarımsak dağıtırım :)



Tabi bir de bu işin muhafaza tarafı var. Maalesef sarımsakların sapları koparılmış, halbuki hevesle örecektim ben onları :) Artık bez bir torbayla depoya asacağım.
Sarımsak muhafazasında iki alternatif daha var; dondurucuda ve zeytinyağı ile muhafaza..Soyup zeytinyağı içinde bekletmeyi denedim ama tadı farklı geldi bana, beceremedim galiba. Dondurucumda da epey yer sıkıntım var, kurban da geliyor napacağım bilmem..
Sarımsak saklama konusunda deneyimli olanlardan fikir istiyorum..
 
Bu haftayı yağmurla tamamladık, hafta sonunda bakalım nasıl olacak? Yağmurlu olursa elimde çayımla kitap keyfi yapmayı, sıcak olursa da eşim ve aşağıdaki küçük hanımla göl kenarında güneşin tadını çıkarmayı umuyorum..


Keyifli hafta sonları diliyorum herkese..

7 yorum:

Kitap Cumhuriyetim dedi ki...

Size de keyifli haftasonları.Bahçe işleryle uğraşmak çok keifli gerçekten.Evinizde keyfini nçıkartın:)

flzpink dedi ki...

Teşekkür ederim :)

Unknown dedi ki...

ben dondurucuda saklamayı tercih edenlerdenim. sizin bildiğinizden şüphem yok ama kolay bir soyma yolu da 1 gün suda bekletmek, ertesi gün neredeyse kendiliğinden soyuluyor bütün kabuklar. market poşetine koyup sarımsakların bittiği yerden düğüm atınca da (marketçinin zeytin poşetlemesi gibi) buzluğun kapağında hiç yer kaplamıyor, zaten soyulunca ve market poşetine koyunca bir avuç oluyor. çok yazdım ya, yine de derdinize derman olacak bir öneri olmadı sanırım farkındayım :)

flzpink dedi ki...

BeyazKitaplık; teşekkür ederim uzun uzun yazdığınız için :) Aslında soyulmuş olması kullanım kolaylığı sağlıyor, en iyisi dondurucudan bir iki paket mısırı yiyip yerine sarımsak koyayım..

Unknown dedi ki...

evet bu da kulağa hoş gelen bir seçenek :) afiyet olsun, bu arada o mısırları siz de bezelye yemeğine koyuyor musunuz gerçekten güzel oluyor :)

flzpink dedi ki...

Hımm bezelyeye mısır eklemedim hiç, daha ziyade mısırı tuzlayıp kaşıklarım ama deneyeceğim mutlaka :)

siyah kuğu dedi ki...

Sarımsak öyle dışarıda çabuk bozulan bir şey değil , karton bir kutuya üstü açık bir şekilde kilerde durabilir. ben örüyorum çok şeker oluyor:)))