Sayfalar

6 Şubat 2013 Çarşamba

Abra Kadabra

Jodi Picolut ismine daha önce denk gelmiştim, aklımın bir köşesinde kalmış. Kütüphanede görünce tanıdık geldi, ama bir sonraki sefere alayım dedim, önce bir araştırayım. Çünkü bazan sevilmeyen bir kitap da aklında kalabiliyor insanın..
Sevilmemiş olma ihtimali var dedim ya yazar beni bunu düşündüğüme pişman etmek istedi galiba, kütüphaneden döndüm ve önce twitterda sonra ard ardına bloglarda gördüm yazarın kitaplarını. Herkes çok sevmişti. Alıp okumaya başladıktan sonra da bir çok yerde denk geldim, yani kitabı almasam birisi kapımın önüne bırakıp kaçacaktı kesin :)
 
 
Abra Kadabra dramatik bir kitap. Otuzlu yaşlarını süren Delia'nın aslında sandığı kişi olmadığını öğrenmesiyle başlayan, okuyana ebeveynlik olgusunu sorgulatan bir kitap..
 
Konu itibariyle sürprizler kitabın başında peş peşe geliyor. Bir an için "her şeyi baştan açıklarsa sona ne kalacak" demiştim ama kitabın dinamiği hiç azalmadı. Sonunu heyecanla okudum..
 
Abra Kadabra tavsiye edebileceğim kitaplardan, farklı bir kitabı da olsa Picoult ile tanışmanızı öneririm..
 

3 yorum:

lila dedi ki...

Bence gercekten Zeki olan yazarlar okuyucunun ilgisini hiç azaltmadan aynı dinamikle kitabı devam ettirebiliyorlar. Bunu yapabilen sayılı yazarlar okudum. Bahsettigin yazarı daha önce okumadım ama ilginç geldi. İsmini ve kitabını not aldım. Bulursam alınacaklar listesinde. Teşekkürler.

flzpink dedi ki...

Lila, sürprizlerin hepsinin sona saklandığı kitap iyi kitap demek değilmiş, bir kez daha gördüm :)
Birkaç kitabını da okuyacağım Picoult'un, umarım fikrim değişmez. Bakalım sen beğenecek misin?
Sevgiler...

EfLaTuN dedi ki...

Yap boz, cam cocuk ve bir daha bak kitaplarini tavsiye ediyorum. B ir daha bak kitabinin nazi doneminde mevcut irk islahi ile ilgili oldugunuda belirtmek isterim.
Sevgiyle, =)