Sayfalar

2 Nisan 2013 Salı

Dukan Ekmeği

Dukan diyetinin olmazsa olmazı yulaf kepeği. Önerilen en pratik tarif de yulaf kepekli krep. Ama ben bu krebe bir türlü ısınamadım (zaten normalde krep sevmem).Fırına girmiş, nispeten kuru bir tarif içindeydim. Mikrodalga ekmeğini de denedim ama onu da sevemedim.
Dukan tarifleri ararken denk geldiğim şu blogda istediğim ekmek tarifini buldum :)
Artık ekmeğe benzeyen ekmeklerim oldu ;)
Yalnız sıcakken nemli nemli oluyor, o yüzden her bir ekmeği üçe bölüp dost makinasında kızartıyorum.
Orjinal tarifte hamurun iki kat kabardığından bahsediliyor. Ben henüz o kadar kabartamadım hamuru, malzemelerim soğuk olduğu için muhtemelen. Deneyecek olanların aklında bulunsun..
 

 
 Akşam ekmekleri yaparken, bu karışımdan pizza da yapılabilir dedim. Bir küçük kepçe hamuru yağlı kağıt üzerine yayıp pişirdim. Çok kabarmamış ve biraz ince kalmış ama gayet lezzetliydi. Üzerine light kaşar , hindi füme ve kekik ile (azıcık da salça ) hızlıca pizzaya dönüştü. Ekmek pişmiş olduğu için malzemeleri ekledikten sonra mikrodalga fırında pişirmek daha mantıklı, ya da hamur hafif pişmişken üzerine malzemeleri koyup fırına vermeli.

Bu karışımla ilgili aklımda bir kaç tarif daha var, yapabilirsem ekleyeceğim..

Ve Dukan'a komşu teyze katkısı; tere :)
Sarı çiçekler işyerinin bahçesinden...

8 yorum:

Mehmet Bilgehan Merki dedi ki...

Dukan'ın ülkesinde halkı aldatmakla ilgili sorunlar yaşadığı ve mahkemelik olduğunu duymuştum.

flzpink dedi ki...

Ben de bir çok olumsuz şey duydum Dukanla ilgili.
Kilo vermek isteyen herkes aynı zamanda da tok kalmak/yorulmamak istiyorsa aldatılmaya en müsait kitledir bence :)

suhuba dedi ki...

Bende mikrodalga tost ekmeğini yapıyorum. Ve yapa yapa nasıl istediğimi belirleyip alıştım. Artık ekmeklerim mısır ekmeği kıvamında. Ama bu tarifide deneyeceğim.

flzpink dedi ki...

Suhuba, onu da denemiştim ama yulaf kokusu çok belirgindi, alışamadım bir türlü. Bu tarif kızardığı için baskılıyor kokuyu :)
Bir alternatif olarak elinin altında bulunsun...

suhuba dedi ki...

Evet deneyeceğim muhakkak. Başlarda o bahsettiğin koku rahatsız ediyordu. Ama tost makinasında kızartmak buna çözüm oldu. Ama deneyeceğim. Yenilik güzeldir. Bu arada tarifin olduğu siteye baktım bu nekadar güzel bir site sık kullanılanlara ekledim. Okumam lazım. Hemde doktor. Çok hoş. Özellikle teşekkürler demek istedim :)

flzpink dedi ki...

Suhuba, evet Sema Hanımın bloğu kesinlikle çok zengin ve motive edici :)

semaca dedi ki...

Güzel sözlere teşekkürler... Filizcim bloğunu yeni keşfettim.. senin de eline sağlık... ekmeği ben de buzluktan çıkartıp kızartıp kullanıyorum, çok daha lezzetli oluyor.. bir de aynı hamura soğanlı kavrulmuş kıyma veya ıspanak ekleyerek karışımı maffin kaplarına koyuyorum.. o da çok lezzetli.. tavsiye olunur :) sevgiler...

flzpink dedi ki...

Semaca, hoşgeldiniz :)
Kıymalı ve ıspanaklı muffin de kulağa çok hoş geliyor. En kısa zamanda deneyeceğim, teşekkür ederim :)
Hoşçakalın...