Sayfalar

25 Temmuz 2013 Perşembe

İntihar Dükkanı

Uzun zamandır okunacak listemdeydi bu kitap. Epeyce beklettikten sonra geçenlerde yaptığım toplu ve yüklü kitap alışverişimde sipariş ettim nihayet. Ama stokta olmadığı için gelenler arasında yoktu. Farklı bir siteden de sadece bu kitabı almak istemedim.



Ve birgün takas kitaplar arasında karşıma çıktı. önde tereddüt ettim çünkü kitabın kapağı benim okumayı planladığım kitabın kapağından farklıydı. Sonra istediğim kitap olduğunu anladım tabi. Ama yayınevi bu karamsar kapak resmini diğer güzelim kapağa nasıl tercih etti anlamadım. (Kitabın üzerinde ikinci baskı yazdığı için bunun yeni kapak olduğunu tahmin ediyorum, yok tam tersi ise Sel Yayıncılık çok iyi bir iş yapmış demektir :)

Beklediğim kapak buydu...

Kitaba gelirsek...
Kuşaklar boyunca aynı işi yapmış bir aile Tuvache Ailesi. Birbirinden ilginç malzemeler satıyorlar, hepsi aynı amaç için; başarışı bir intihar.
Sloganları "Hayatta başarılı olamadınız mı?Bize gelin, ölümünzü başaracaksınız!"
Açıkçası konusu intihar ve intihar malzemeleri olan bir kitapta konu sınırlı kalır, intiharı planlayan kişilerin öykülerinden öteye gidemez diye de evhamlanmıştım. Ama gel gör ki beni yanılttı kitap, oldukça eğlenceli bir anlatımı ve karakterleri var kitabın. Satılan ürün çeşitliliği de takdire şayandı :)
Finali ise tam bir sürprizdi...
Bakış açınızı değiştirecek bir kitap İntihar Dükkanı, Tuvache ailesi ile tanışın ve kendinizi Alan'ın çekim alanına bırakın .

Tuvache ailesinin fertleri çok farklı ve eğlenceliydi, okurken gözümde canlandırmaktan bile zevk aldım. Bu yazıyı yazarken fark ettim, kitaptan uyarlama bir animasyon varmış :) İlk fırsatta izleyeceğim.

Çok sevimliler :)
http://www.sinematopya.com/2013/04/le-magasin-des-suicides.html

İntihar Dükkanını çok sevdim, muhakkak okuyun derim...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

okumak istediklerim arasında bir kitap beğendiğine sevindim demekki bende alabilirim artık senin yorumuna bakılırsa

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

İlginç bir kitapmış ama biraz gerçeküstü özelliği var sanırım o da beni soğutur:(
Kitap kapağı konusuna gelince ilki gerçekten daha güzelmiş:)
Keyifli okumalar...

flzpink dedi ki...

Asayra, tavsiye ederim listene ekle...

flzpink dedi ki...

Baykuş Gözüyle; Evet fazlasıyla gerçek üstü..Müzikal kıvamında (ve gotik tarzda)bir animasyonu var size onu önereyim o zaman :)

Müge'nin Listesi dedi ki...

bende kıtap cekılısıme beklerım
http://mugeninlistesi.blogspot.com/2013/07/8kitap-cekilisi-aclk-savaslar.html