Sayfalar

27 Aralık 2013 Cuma

Kanlı Kumpas

Kanlı Kumpas-Steve HAMILTON



Okuduğum ikinci Hamilton kitabı, okumaya pek zaman ayıramadığım şu günlerde, kapak yazısından da yola çıkıp akıcı bir hikayeye sahip olabileceğini düşünerek başladığım ancak günlerdir çantamda-masamda sürünen kitap.
Yazarın okuduğum diğer kitabı Travma idi, pek de matah bir hikaye olmamakla birlikte kahramanın fiziksel özellikleri olağan dışıydı. Biraz da yazar hakkında fikir edindiğimi düşünerek başladım kitaba ama hikaye ittirmeyle bile ilerleyebilen cinsten değildi!  Yine polisiye kitapların olmazsa olmazı polislikten gelme bir kahramanımız vardı ama çok silik/beceriksiz bir tipti. Hikaye kitap bitmeden neticeye kavuşup detayları sonradan anlatan cinstendi...Her bir sayfarı sürpriz beklentisiyle çevirdim ama nafile!
Arka kapakta "Benzeri görülmemiş bir şekilde, Steve Hamilton'ın Kanlı Kumpas'ı bu alanda en saygın iki ödül olan Edgar ve Shamus En İyi İlk Roman Ödüllerini kazanarak inanılmaz bir başarı elde etmiştir." denmiş. Aslında kazanılan ödülün hem 'benzeri görülmemiş' hem de 'inanılmaz'  sayılmasından şüphelenmem lazımdı ama kitabı almış bulundum...
 
Diyeceğim odur ki; Hamilton'un 'gayet sıradan' bir şekilde ödül almış kitabına denk gelinceye kadar bekleyin.



Yılbaşında Kitap Kardeşliği ile  birlikte Nazan Bekiroğlu-Nar Ağacı'nı okumaya başlayacağım, araya da bir 'yılın son kitabı' sıkıştırmalı  di mi?
 
Huzurlu ve de istifası bol bir hafta sonu diliyorum :)
 
 

Hiç yorum yok: