Sayfalar

24 Ağustos 2015 Pazartesi

Senden Önce Ben

Önce videoyu açmanızı öneririm...
 

Senden Önce Ben


Doz aşımı belirtileri ard arda kaç Moyes kitabı okuyunca ortaya çıkıyor acaba?
Aynı yazarı üst üste pek okumam aslında (en son Tess Ablayı okumuş, kendimi kapı-pencere kontrol ederken bulunca bırakmıştım ;) ).
Senden Önce Ben'i daha çok seveceğime dair yapılan yorumlar beni motive etti sanırım ve hakkını vermek lazım daha çok sevdim. Kitabın konusuna hiiç girmeyeceğim zaten internette epeyce boy gösterdi, bense arka kapağını bile okumadım, aklımda kalanlar beni dürtmesin dedim.
Hızla ilerleyen, zaman zaman da burnumun direğini sızlatan, yeni başlayan haftamın üstüne tüm ağırlığıyla oturan bir hikayeydi. Cuma günü bitse de ben içine gireceğim hengame sayesinde hızla normal hayata dönsem daha iyidi tabi :)

Kitap yıllar önce okuduğum bir başka kitabı hatırlattı bana; Mister Mehmet. Şimdi baktım da piyasada görünmüyor, lise döneminde kütüphaneden edinmiştim. Akşamları ben okuyor, okula giderken de anneme bırakıyordum, bazen kimin okuyacağı konusunda anlaşamıyorduk :) Kızlarla bu şekilde kitap okuyabilmek en büyük hayallerimden :)

 
Ben kitaplardan bahsederken acaba bu spoiler sayılır mı diye endişelenedurayım bloglar/siteler arasında daha ilk cümlede kitabın sonunu söylemek, devamında bool argolu yorumlar yapmak moda olmuş!! Kendimi gençlere kızan, gözlüğü burnunun üstünde 'teyze' gibi hissettim ama yine de kızacağım arkadaş; biraz saygı yahu!!!

9 yorum:

Adsız dedi ki...

'Akşamları ben okuyor, okula giderken de anneme bırakıyordum, bazen kimin okuyacağı konusunda anlaşamıyorduk :) '

Ne güzel şey öyle :)
Ben de yıllar sonra anneme okuma aşkı kazandırdım. Şimdi aynı kitapları okuyup üzerine sohbet ediyoruz. Öyle keyifli ki :)

cangz dedi ki...

Kitap tavsiye ederken olayın akışını kısaca anlatmak benim de huyumdur.Merak eden okusun :P
Ben de genelde annemle aynı kitapları okur sonra kahve saatlerimiz de kitabı yorumlarız.Her ikimiz de kendimizi bir karakterle özdeşleştirdiğimiz için kitabın içinde buluveriyoruz kendimizi :)

flzpink dedi ki...

Birkitapsever; Artık annemle okuma fırsatımız yok, hayat telaşına düştük ama kızlarla okumak için beklemedeyim :)

flzpink dedi ki...

cangz; Kitabı tamamen özetlemek benim de tarzım değil...
Kitap yorumu hem de kahve eşliğinde, beni de alır mısınız aranıza :)

2cocukluhayat dedi ki...

Genel hatlarıyla kitaptan bahsetmek benim de hoşuma gidiyor azıcık sen de bahsetseydin keşke daha önce de söylediğim gibi hoşuma gidiyor senin kitap yorumların arkadaşım. Bu daha önce okuduğum bi kitaptı.
Aman aman bayılmadığım ama gideri olan "Senden Önce Ben"'in sonu aceleye getirilmiş gibi gelmişti bana ya da sondan tatmin olamadım da diyebilirim :))
Anneyle yapılan herşeyin hem özlemi hem kıskançlığı içerisinde okudum yazını :(
Annene çok selamlar...

flzpink dedi ki...

Aslına biraz konudan bahsetmeyi, karakterlerle ilgili yorumda bulunmayı seviyorum ama kitap çok popüler olunca zaten her yerde özetleri bulununca uzun uzun yazmak istemedim. Bir de yazının başında pat diye sonunu söyleyen yazılar okuyunca kızdım da biraz...
Anne özlemi en zoru olsa gerek, nur içinde yatsın Akkız Teyzem...

2cocukluhayat dedi ki...

Biraz konudan biraz da karakter analizlerinden ortaya bir karışık yorum güzel oluyordu. Bu kitabı okuduğum için sorun yok ama okuyacağım bazı kitaplara ışık tutuyor senin yorumların ;)
Anne özlemimi her fırsatta her ortamda dile getiriyorum. Belki bazen sıkıyordur da ama öyle bir boşluk ki yokluğu dolacak gibi değil.Çoğu zaman yoğun yaşıyorum bu duyguyu dilime vuruyor haliyle.

Unknown dedi ki...

ben de konusundan bahsetmeye çekiniyorum, daha çok bende bıraktığı duyguları yazıyorum :) bu yazarı çok görüyorum ama okumak için emin değilim..hüzünlü hikaye kaldıramam şu ara..zaten uykuluyum :)

flzpink dedi ki...

Kitabın konusuna ufak bir araştırmayla ulaşabiliyorsun artık ama bıraktığı etki daha önemli di mi ama...
Aslında kitabı okuyup, azıcık da ağlarsan rahatça uyursun ;) Benim gibi kendini kasarsan çekilmez bir başağrısı ile gelen uykudan da olursun...Riskli sanki azıcık :))
Tüm uykusuz annelere kolay gele....