Sayfalar

17 Aralık 2015 Perşembe

Güne Nasıl Başlarım

Sevgili Sinem in sorusu, güne nasıl başlarım;
 
Her sabah alarmın sesimi duyduğumda 'ne çabuk!!!' derim. Yatakta hülyalı hülyalı gerinmek isterim ama yan tarafımda uyuyan Duru uyanmadan alarmı kapamam gerektiğinden yataktan fırlayarak alarmı kapatırım. Bu kadının kolu komodine yetişemiyor mu acep niye kalkıyor diye düşünenler için; Duru'nun yatağından komodine yer kalmadı :)
Gözlerim yarı açık yarı kapalı çay için düğmeye basar, banyoya yollanırım. Bu arada yolda karşıma çıkanları korkutabilecek kadar suratsız ve karışık olurum :)



Kahvaltı masasını hazırladıktan sonra  sıra ahaliyi uyandırmaya gelir. Efendim bir adet uyanmakta direnen eşim, bir tane de aynı özelliklere sahip kızım var. İkisi arasında mekik dokur, bu arada Duru'nun uyanmaması için çabalarım. Yaklaşık on dakika sonunda eşim ve Eylül hala yatakta, Duru ayaktadır!!!
Duru'nun kahvaltısını hazırlar onu masasına oturtur, Eylül'ün beslenmesini hazırlar, suyunu doldurur, Eylül'ü masaya çağırır, eşimden umudu keser, kahvaltıya otururum. Çay almayı unuttuğumu fark eder tekrar kalkarım :)
Saat sekize doğru Eylül'ü servise, evi ve Duru'yu bakıcı teyzemize bırakarak, çayımın yarısını bile içemeden koşar adım dışarı çıkarım. Ve eşimin çıkmasını beklerim...Evet ben beklerim....:)
 
Sabahları sevgi pıtırcığı gibi uyanabilen insanlardan olamadım hiç, yaklaşanı yakanlardan da sayılmam (öyle olsaydı evdekilerin hali duman olurdu). Beni bekleyen koşturmaca yüzünden ruh halime pek ilgi gösteremiyorum sanırım :)
 
Sahi siz nasıl uyanırsınız?
 
 

5 yorum:

2cocukluhayat dedi ki...

Çalışan iki çocuklu annelerin genel hali sanırım. Kısmen aynı şeyler ama hoşuma gitti bende yazayım bloğuma bir güne nasıl başlarım yazısı :))

flzpink dedi ki...

Di mi kopyala yapıştır hayatlarımız var arkadaş.. Aynı yazıyı beylerden istesek;
Kalktım, işe gittim...
olurdu herhalde :)

Unknown dedi ki...

Oyy, çok benzer şeyler yaşıyoruz valla yazmaya bile kalkmayayım, hiç iç açıcı bir tarafı yok..
güne mutlu ve enerjik başlayanlara da hayranım ayrıca

flzpink dedi ki...

Bekar bir arkadaş pazar gününü yazsın da iç geçirip fesatça düşüncelere dalalım ;))

Unknown dedi ki...

ayyy çokk güzeldi yaa keyifle ve hatta sesli gülerek okudum süpermiş :D yaptığın içinde ayrıca teşekkür ederim