Sayfalar

6 Haziran 2012 Çarşamba

Kurtlar İmparatorluğu

"Paris'te sokak sokak, cadde cadde yaşanan bir kedi-fare oyunu...İstanbul'a kadar süren ve Nemrut Dağı'nda sona eren bir kaçma-kovalamaca..Grange'e yaraşır bir kitap." Le Monde 



Kitabın arkasında yazan yorumlar genelde abartıdan ibaret olur ama bu Kurtlar İmparatorluğu için geçerli değil..Hayal kırıklığı yaratmayan, aksiyon dozuyla okuru memnun eden, Türkler etrafında geçen ve zaman zaman "biz neymişiz de haberimiz yokmuş" dedirten, İstanbul'a uzanmayı unutmayan ve finalinde tüm haşmetiyle  Nemrut Dağı olan sürükleyici bir kitap..
Haa son dönem kitapların olmazsa olmazı "hançer zarf açacağı" da var kitapta, merak etmeyin :))
Konu eskinin vatansever ülkücüsü olup, sonrasında mafyaya dönüşen bozkurtların üzerinden ilerliyor. İşin siyasi geçmişi bir kaç defa tekrarlanıyor. Olaylar "bizden" olduğu için sıkılmadan okunuyor ama başka dillerde okunduğunu düşünürsek bu siyasi hikaye boyutu sıkıcı ve hatta telaffuzu zor olabilir.
Telaffuz demişken zaten kitaptaki polisler de türkçe kelimeler geçince, heceletip, ah bu zor kelimeler diye sıkıntılarını bildiriyorlar..Sanki biz okuduğumuz fransızca kelimelere bayılıyoruz!!Grange; hikayenin geçtiği yere gidersek bir gün, her şeyi elimizle koymuş gibi bulabilelim diye tasvirler yaparken, harfin altında üstünde her bir yerinde nokta-şapka varken biz şikayet etmiyoruz di mi? Göz gezdirip sonraki kelimeye geçiyoruz:)
Türk kadınları hep balık etli olur gibi de bir intiba oluşturuyor okurda. Muhtemelen Türk kadınlarını görmeyen okurun gözünde topacık, elma yanaklı, bol yuvarlak hatlı, tek gayesi üç çocuk doğurabilmek olan, kış gelse de kömür yardımı sırasına girsek diyen (tamam bu kısmı ben eklemiş olabilirim)  hatunlar canlanacak :) 

Kurtlar İmparatorluğu yine filmlenen kitaplardan. Az biraz modifikasyonla  Nemrut sahneleri Kapadokya'da çekilmiş :) Henüz izlememekle birlikte içide Jean Reno'nun olduğu tüm filmler benim için güzel filmlerdir :) Sinema konusundaki hassas seçiciliğimi ve engin bilgi birikimimi de göz önüne serdim ya artık fotoğraflara geçebilirim ;)





Grange sever olup da henüz okumayanınız varsa hiç durmayın derim...
Zaten Grange'i sevmem diyorsanız, kitabı okuyun ki yazarı sevmemek için elinizde geçerli nedenleriniz olsun..
Hiç Grange okumadınız mı? Duymamış olayım ;)



Not: Bugün doğum günüm ...İyi ki doğdum :))Kendime hediye ettiğim kitapta sıra; Gizli Ajans ...

7 yorum:

gonca keskin dedi ki...

Yeni yaşınızı kutlarım :) en iyi hediye kitaptır bunu bilir bunu söylerim ;)
Grangé da çok sevdiğim bir yazardır ;)keyifli okumalar.

flzpink dedi ki...

Gonca Hanım teşekkür ederim :) Kitap benim için de en güzel hediyedir...

Korhan Korman dedi ki...

Nice mutlu yaşlara. Bu arada filmini izleme.Çok ciddiyim bu konuda :)

flzpink dedi ki...

Teşekkürler Korhan..
Ama Jean Reno vardı?
Gerçi Emre Kınay da varmış sonradan gördüm, izlemeyeyim tamam :)

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

romanı filmi izledikten sonra okumuştum. filmde kitaptaki pek çok ayrıntı atlanmış. kitap bence daha güzel...

Unknown dedi ki...

""""Grange; hikayenin geçtiği yere gidersek bir gün, her şeyi elimizle koymuş gibi bulabilelim diye tasvirler yaparken, harfin altında üstünde her bir yerinde nokta-şapka varken biz şikayet etmiyoruz di mi? Göz gezdirip sonraki kelimeye geçiyoruz:)""""

Sizin yorumlarınızı okumak çok keyifli :))

Bu arada Beyaz Kitaplık olarak; (büntyesin 257'2' kişi çalıştıran nacizane kurum) nice sağlıklı ve mutlu yıllar dileriz..

flzpink dedi ki...

Teşekkür ederim BeyazKitaplık camiası :))