Sayfalar

14 Aralık 2012 Cuma

Ruh ve Yürek

Maeve Binchy kitapları benim için kolay okunan, okuyanı çok heyecanlanırmayıp şaşırtmayan, "yaşamak ne güzel" "sevdiklerinizin kıymetini bilin" vs mesajlarıyla son bulan, üst üst değil de arada bir okunması gereken kitaplardan...




Ruh ve Yürek de bu tanım dahilinde bir kitap. Bir hastane bünyesinde kurulan kalp kiliniği ve personelinin öykülerini okuyoruz, sıcak ve pozitif hikayeler olduğu için yorulmadan okunuyor. Tabi okumasanız da kahramanların mutlu olacağını tahmin edebileceğiniz için okuru heyecanlandırıp kendisine çekemiyor..
Bu arada Binchy'nin İtalyanca Aşk Başkadır'daki karakterleri Sinyora (Nora) ve Adian ile Quentins'in işkolik Brenda'sı da var bu kitapta..


Ağır kitaplardan bunaldığınız dönemlerde, tatilde-yolda rahatlıkla okunabilecek bir kitap. Bu amaçla herhangi bir Binchy kitanı tercih edilebilir..

 

8 yorum:

Kelebeğin Hisleri dedi ki...

Daha önce hiç okumadığım ve merak ettiğim yazarlardan birisi. Yorumlarına tesekkürler.

flzpink dedi ki...

Kelebeğin Hisleri; umarım Binchy ile tanışır, memnun kalırsınız :)

lila dedi ki...

Meave Binchy nin tüm kitaplarını okudum. Hepsi de ben de çok güzel etkiler bıraktı. Özellikle Yalnız Kadınlar Sokağı favorimdi. Sık sık kitap yazan bir yazar olması benim için çok güzeldi. Zira sırada kini zor bekliyordum. Maalesef artık mümkün değil. Ama kitaplığımın en sevdiğim kitapları bu yazarın diyebilirim.

Kitap Cumhuriyetim dedi ki...

Elimde 1 adet Bincy kitabı var okunmayı bekleyen.Tanıtım için teşekkürler,okumalı bir ara..

flzpink dedi ki...

Lila; Yalnız Kadınlar Sokağını okunmak üzere not aldım :)

flzpink dedi ki...

Kitap Cumhuriyetim; rica ederim, okur beğenirsiniz umarım..

sevda s. dedi ki...

Daha bugün Aşk ve Çocuk isimli kitabını bitirdim ve okumadığım 1 kitabı kalmış sadece. Ben çok severim. Ne bileyim, son yılalrım biraz zorluklarla geçti ve geçiyor, Maeve Binchy kitapları okudukça mutlu oluyorum. Hayatları değişen insanları, özellikle güçlü kadın hikayelerini seviyorum. Bana umut aşılıyor :)

flzpink dedi ki...

Sevda; Binchy kitabı okuduğunu görmüştüm :) Kitap insanı rahatlatıyor, o konuda sana katılıyorum ama ben üst üste okuyunca sıkılıyorum...